*Nettavisen* Sport.

Contador: - Dette er stort for meg

Det kom overraskende på spanjolen Alberto Contador at han skulle snappe ledertrøya i Giro d'Italia allerede etter den femte etappen. Foto: Luk Benies (Afp)

Det kom overraskende på spanjolen Alberto Contador at han skulle snappe ledertrøya i Giro d'Italia allerede etter den femte etappen.

Det gjør at han selv og Tinkoff-Saxos ryttere kommer under et helt annet press tidlig i løpet enn de hadde regnet med. Derfor legger ikke Contador skjul på at han ikke er interessert i å forsvare den rosa trøya for en hver pris i dagene som kommer.

– Selvfølgelig skal jeg ikke nekte for at det er stort å kunne kjøre i den rosa trøya, som bevis på at jeg leder sammenlagt. Jeg elsker å kjøre i denne trøya. Det er stort også for meg.

– Likevel kommer vi ikke til å jobbe livet av oss for å beholde denne trøya på det nåværende tidspunktet av rittet, men det er mye opp til de andre lagene å ta den fra meg, sier Alberto Contador i en pressemelding dagen etter at han sikret fjerdeplass på den femte etappen i rittet og kunne ikle seg den rosa trøya.

Contador angrep selv i teten omtrent fem kilometer før mål på onsdagen tøffe etappe, og det var da han la grunnlaget for sammenlagtledelsen. Han tok fjerdeplassen på etappen, og det var godt nok til å sikre ledertrøya.

Men Tinkoff-Saxos Contador har virkelig forberedt seg til oppgaven i år, og allerede etter den femte etappen i årets Giro er han på god vei til å lykkes med den første av sesongens to store oppgaver.

– Da jeg angrep mot slutten av onsdagens etappe, gjorde jeg det først og fremst for å teste konkurrentene mine. Da jeg satte inn støtet følte jeg meg ikke helt på topp, men det gikk bedre enn ventet, og mot slutten av etappen var beina faktisk ganske friske, forklarte spanjolen.

Han ligger to sekunder foran Aru i sammendraget etter at Astana-rytteren fikk med seg noen bonussekunder på onsdagens etappe. Det klarte ikke Contador med sin fjerdeplass.

Men spanjolen som ikke alltid har vært i smørøyet hos lageier Oleg Tinkov, fikk mye skryt etter å ha ikledd seg den rosa trøya onsdag.

– Denne onsdagen ble spesiell for meg, for det er første gangen jeg som lageier opplever å ha den rosa ledertrøya i Giroen. At vi også fikk en etappeseier i Tour of California (Peter Sagan) gjør bare dagen helt perfekt, sa Oleg Tinkov etter å ha hyllet Contador.

Giro d'Italia fortsetter torsdag og avsluttes i Milano 31. mai. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.