*Nettavisen* Sport.

Costa kan starte mot United

STARTER? José Mourinho utelukker ikke startplass for Diego Costa mot Manchester United. Foto: Rogan Thomson (Rex / All Over Press)

- Old Trafford er ikke plassen for å beskytte spillere.

Toppscorer Diego Costa spilte ikke forrige kamp for Chelsea, og han har vært svært usikker før storkampen mot Manchester United. José Mourinho utelukker likevel ikke at spanjolen spiller.

Costa har denne uken slitt med mageproblemer, noe som førte til at han måtte på sykehuset for å undersøkes. En treningsøkt gjennomført lørdag avgjør om stjernespissen spiller eller ikke. Angriperen har ni nettkjenninger så langt i sesongen og kan utgjøre forskjellen på tap og seier for serielederen.

- Han må trene uten hemninger, fullføre en hel treningsøkt med de andre uten noe form for beskyttelse, sa Mourinho lørdag til Chelseas hjemmeside.

Han kommer ikke til å sende ut den brasilianskfødte spissen om det er noen som helst tvil om han kan gi 100 prosent for laget.

- Hvis det er noen sjanse for å spille, er ikke Old Trafford plassen for å beskytte spillere, det er plassen for å sende ut spillere som vil spille og er klare. Hvis Diego er klar, spiller han, sa portugiseren.

Vil ikke avskrive United

Selv om London-klubben allerede er ti poeng foran Manchester United på 8.-plass, mener Chelsea-sjefen at det er farlig å avskrive Louis van Gaals mannskap i tittelkampen.

- Manchester United er i en fantastisk posisjon. Du er i en vanskelig situasjon når du ikke har midlene bak deg til å bygge opp laget. Når du har midlene til å kjøpe bra og trene dem bra, og jeg vet Louis er kapabel til å kjøpe og trene dem bra, så kan det gå bra med dem, sa Mourinho om sin tidligere læremester.

Mourinho liker posisjonen klubben er i for øyeblikket.

- Jeg liker å være på toppen i ligaen, spesielt siden det gir deg rom for feil. Vi kan være 100 prosent sikker på at vi forlater Old Trafford på topp av tabellen og det er en grunn for at jeg liker å være i denne posisjonen, sa Mourinho.

Respektfull van Gaal

Louis van Gaal har stor respekt for sin managerkollega og tidligere assistent i Barcelona. Nederlenderen håper United-laget hans snart kan få skikk på spillet sitt slik som Chelsea har klart denne sesongen.

- De spiller som et lag, og jeg ønsker at mitt lag gjør det samme. Du må huske at jeg startet for tre måneder siden, så han har vært lenger med sitt lag enn jeg har med United, sa van Gaal.

Han er likevel sterk i troen på at United kan overraske ved å vinne mot Chelsea, som må finne seg i å ha favorittstempelet.

- Chelsea er et av topplagene, men likevel kan vi vinne, sa van Gaal. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.