Gå til sidens hovedinnhold

Crystal Palace-topp Steve Parish frykter VAR vil ødelegge fotballen

Videodømmingen får hard medfart etter å ha blitt testet ut i liga- og FA-cupen.

VAR. Video Assistant Referee. Det skal godt gjøres å ikke ha hørt om det, dersom du har litt interesse for fotball.

Onsdag kveld ble det brukt igjen. Og det ble slaktet igjen. Under Tottenhams kamp mot Rochdale ble det feilaktig annullerte mål, unødvendig stopp i spiller og både supportere og fotballeksperter raste.

Nå fykter Crystal Palace-formann Steve Parish at videodømmingen kan ødelegge fotballen helt, og at den kan føre til fotballinteressens død.

- Jeg er veldig bekymret. Jeg hater disse kampene som stopper og starter fordi man venter på dommeravgjørelser som ikke engang nødvendigvis blir korrekte, sier Parich ifølge Daily Mail.

SE VIDEO AV ONSDAGENS VAR-PARODI HER

Frykter økning

Parish tror ikke at det lille vi har sett så langt av VAR har stoppet folk fra å se på fotball, men han mener at det vi har sett så langt kun er begynnelsen.

- Vi har startet en veldig farlig vandring nå. Mitt største problem er at vi kun har fem type hendelser vi kan bruke videodømming nå, men jeg frykter at vi ikke vil se noen ende på dette i framtiden. Svaret på alt kommer til å bli VAR, hevder Crystal Palace-sjefen.

- Jeg husker da rugby introduserte Television Match Officials. Da mistet jeg interessen i sporten, fortsetter Parish.

I VM?

Neste stopp for VAR blir trolig VM i Russland i juni og juli. FIFAs komersielle direktør, Philippe Le Floc'h, avslørte dette til nyhetsbyrået AP tidligere i år.

- VAR vil definitivt skje. Det er topp å ha tekonologi i fotball fordi det vil gjøre sporten mer rettferdig, sa Le Floc'h i januar.

Den definitive avgjørelsen for om VAR skal benyttes, eller ikke, under sommerens mesterskap kommer likevel ikke før senere denne uken. Trolig får vi en avgjørelse lørdag, da FIFA har sitt årlige toppmøte denne helgen.

Les også

Tottenham videre i FA-cupen etter parodisk VAR-dømming

Kommentarer til denne saken