*Nettavisen* Sport.

Dårlig nytt for Solskjær

LEGGER OPP: Cardiff-profil Craig Bellamy (34) har bestemt seg for å legge opp. Foto: Nick Potts

Cardiff-stjerne legger opp.

22.05.14 19:19

Craig Bellamy er utvilsomt Cardiffs største stjerne. Denne sesongen, som endte med nedrykk for waliserne, har imidlertid Bellamy stort sett bivånet fra sidelinjen.

Den tidligere Liverpool, Manchester City og Newcastle-profilen har slitt stort med skader.

Ifølge Sky Sports legger han nå opp, i en alder av 34 år. Lynvingen blir dermed ikke med Ole Gunnar Solskjær og co ned i Championship.

Enestående rekord
Bellamy er en av fotballens mest bereiste menn, og er den eneste spilleren som har scoret for syv eller flere lag i Premier League-historien.

I tillegg til City, Liverpool og Newcastle, har han også spilt for Blackburn, West Ham, Cardiff, Coventry i England høyeste divisjon, samt Norwich på det nest øverste nivået.

Han har også tilbrakt fire måneder i Skottland, på lån fra Newcastle til Celtic.

- Måtte lytte til kroppen
Bellamy opplyser overfor Sky Sports at han ble overtalt av tidligere Cardiff-sjef Malky Mackay om å ta et nytt år etter fjorårets opprykk.

Men nå ville ikke kroppen mer.

- Jeg har tenkt mye på å ende karrieren de siste par årene, men denne gangen måtte jeg ta de tunge avgjørelsen. Jeg er nødt til å lytte til kroppen min, sier Bellamy ifølge Sky Sports.

Bellamy avslører at han de siste par årene har vært tvunget til å ta smertestillende da han har spilt. Han sier også at fokuset hele tiden har vært på Cardiff og ikke hans egen karriere.

- Da vi rykket opp med Cardiff, var det en stor begivenhet for klubben fra hjembyen min. Det betydde mer for meg enn at jeg selv skulle spille et nytt år i Premier League, sier Bellamy.

Angrep Riise
Bellamy kommer til å bli husket for et voldsmot temperament og et fantastisk driv med ball, samt noen flotte scoringer.

Her hjemme er Bellamy kanskje mest kjent for golfkølle-angrepet på John Arne Riise i 2007.

Waliseren fikk hele 78 landskamper for Wales, og han scoret 19 mål. I 2007 ble han også æren av å ta over kapteinsbindet etter Ryan Giggs.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag