RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig nytt for Solskjær

LEGGER OPP: Cardiff-profil Craig Bellamy (34) har bestemt seg for å legge opp.
LEGGER OPP: Cardiff-profil Craig Bellamy (34) har bestemt seg for å legge opp. Foto: Nick Potts
Sist oppdatert:
Cardiff-stjerne legger opp.

Craig Bellamy er utvilsomt Cardiffs største stjerne. Denne sesongen, som endte med nedrykk for waliserne, har imidlertid Bellamy stort sett bivånet fra sidelinjen.

Den tidligere Liverpool, Manchester City og Newcastle-profilen har slitt stort med skader.

Ifølge Sky Sports legger han nå opp, i en alder av 34 år. Lynvingen blir dermed ikke med Ole Gunnar Solskjær og co ned i Championship.

Enestående rekord
Bellamy er en av fotballens mest bereiste menn, og er den eneste spilleren som har scoret for syv eller flere lag i Premier League-historien.

I tillegg til City, Liverpool og Newcastle, har han også spilt for Blackburn, West Ham, Cardiff, Coventry i England høyeste divisjon, samt Norwich på det nest øverste nivået.

Han har også tilbrakt fire måneder i Skottland, på lån fra Newcastle til Celtic.

- Måtte lytte til kroppen
Bellamy opplyser overfor Sky Sports at han ble overtalt av tidligere Cardiff-sjef Malky Mackay om å ta et nytt år etter fjorårets opprykk.

Men nå ville ikke kroppen mer.

- Jeg har tenkt mye på å ende karrieren de siste par årene, men denne gangen måtte jeg ta de tunge avgjørelsen. Jeg er nødt til å lytte til kroppen min, sier Bellamy ifølge Sky Sports.

Bellamy avslører at han de siste par årene har vært tvunget til å ta smertestillende da han har spilt. Han sier også at fokuset hele tiden har vært på Cardiff og ikke hans egen karriere.

- Da vi rykket opp med Cardiff, var det en stor begivenhet for klubben fra hjembyen min. Det betydde mer for meg enn at jeg selv skulle spille et nytt år i Premier League, sier Bellamy.

Angrep Riise
Bellamy kommer til å bli husket for et voldsmot temperament og et fantastisk driv med ball, samt noen flotte scoringer.

Her hjemme er Bellamy kanskje mest kjent for golfkølle-angrepet på John Arne Riise i 2007.

Waliseren fikk hele 78 landskamper for Wales, og han scoret 19 mål. I 2007 ble han også æren av å ta over kapteinsbindet etter Ryan Giggs.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere