RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De Gea-tabbe og bisarr scoring: Uavgjort i gigantkampen


BLE MÅL: Denne situasjonen endte i scoring. De Gea fikk bara ballen rett opp og Ander Herrera klarte ikke å klarerer i tide. 
BLE MÅL: Denne situasjonen endte i scoring. De Gea fikk bara ballen rett opp og Ander Herrera klarte ikke å klarerer i tide.  Foto: Dave Thompson (AP/NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Arsenal scoret og United slo tilbake. Det var historien i begge omganger på Old Trafford.

MANCHESTER UNITED-ARSENAL 2-2: Arsenal kom til Old Trafford i glitrende form etter å ha gått ubeseiret i 19 kamper i alle konkurranser. 

For Manchester United har ting gått tråere, og Jose Mourinho valgte blant annet å benke Paul Pogba og Romelu Lukaku til storkampen. 

Publikum fikk uansett se hele fire scoringer. Arsenal tok ledelsen to ganger, men United slo tilbake begge gangene. 

Arsenals scoringer var av det spesielle slaget. Det første må karakteriseres som en tabbe av David de Gea og det andre var en spesiell scoring der et taklingsforsøk førte til at ballen trillet i mål. 

Det endte 2-2 på Old Trafford etter at noen fantastiske redninger fra David de Gea sørget for at Arsenal ikke scoret igjen.

- Ga alt for drakta

- Vi scoret fire mål og det endte uavgjort, sier Jose Mourinho til BBC etter kampen. 

- Som vanlig gjorde vi feil og ble straffet for det. Det var mer av det samme i dag, men med stor moral og med spillere klare til å kjempe hardt, må man gi laget honnør, fortsetter portugiseren. 

Han roser spillerne som var ute på banen. 

- De ga alt for drakta. Men til og med fra benken vår kunne man føle litt panikk når ballen kom til vårt defensive område, innrømmer Mourinho. 

Chris Smalling erkjenner at United ikke er i knallslag. 

- Vi visste alle at vi er inne i en periode med dårlig form, og alle gir alt for å hjelpe oss gjennom det, sier Chris Smalling, ifølge BBC. 

- Alle jobber hardt. Vi presset dem fordi vi visste hvordan de kom til å spille, og jeg synes vi var uheldige som ikke fikk et tredje mål, uttaler United-forsvareren. 

Emery fornøyd

Unai Emery mener Arsenal kontrollerte kampen. 

- Annenomgang var bedre enn den først. Vi kunne ha vunnet kampen i visse situasjoner, men de utlignet veldig fort etter målene våre, sier han ifølge BBC. 

Arsenal-mangeren er fornøyd med utfallet av kampen.

- Vi mistet kanskje litt kontroll av og til, men vi skapte mange sjanser etter 2-2 og jeg er veldig stolt over prestasjonen vår. Vi ville vinne, men kan ha en god følelse nå, sier Emery.

Dyster statistikk

Første omgang startet rolig, og det var knapt en sjanse etter de første 20 minuttene. 

Etter 25 minutter skulle likevel den første scoringen komme. Arsenal hadde presset en stund, og da et innlegg havnet i boksen fikk Shkodran Mustafi hodet på ballen. 

Den gikk rett mot mål, men David de Gea klarte bare å slå ballen opp i luften. Ander Herrera klarerte ballen, men mållinjeteknologien viste at ballen hadde passert streken. 

TOK LEDELSEN: Shkodran Mustafi feirer Arsenals ledelsesmål sammen med Lucas Torreira.

Dermed ledet bortelaget. På sosiale medier fikk David De Gea mye kritikk etter det som må karakteriseres som en tabbe av spanjolen. 

Målet førte også det er en dyster statistikk for Manchester United. Målet var nemlig det niende United har sluppet inn på Old Trafford i ligaen denne sesongen. 

Det er like mange ligamål som Manchester United slapp inn på hjemmebane i hele forrige sesong, ifølge OptaJoe.

Hjemmelaget slo imidlertid tilbake omtrent umiddelbart etter at United fikk frispark i farlig posisjon. 

Bernd Leno reddet forsøket fra Marcos Rojo, men Ander Herrera var først på returen. Han sendte ballen inn foran mål der Anthony Martial banket ballen i mål. 

Reprisen viste at Herrera kan ha vært i offside da Rojo slo frisparket, så United kan ha vært heldige i den situasjonen. 

SLO TILBAKE: Anthony Martial feirer sitt mål sammen med Jesse Lingard og Nemanja Matic.

United kan også ha vært heldige da Marcos Rojo gikk skliende inn med knottene først i en duell med Guendouzi. Arsenal-spillerne ropte etter det røde kortet, men dommeren dro opp det gule. 

Temperaturen var høy fram mot pause og flere knallharde taklinger ble satt inn. Det flere ingen flere scoringer før hvilen. 

To raske scoringer igjen

Annenomgangen åpnet rolig, men plutselig tok kampen fyr. Også denne gangen var Marcos Rojo involvert. 

I det 68. minutt prøvde han å finte vekk Henrikh Mkhitaryan før han slo en grusom pasning rett til Lacazette. Han satt fart fremover, spilte Mkhitaryan og fikk ballen tilbake. 

Idet franskmannen skulle avslutte kom imidlertid Rojo og forsøkte en takling. Dermed fikk ballen en merkelig sprett og trillet i mål bak De Gea. En bisarr scoring.

KEEPER-STJERNE: David de Gea var mye involvert i storkampen mot Arsenal. 

United slo tilbake så fort som det omtrent er mulig. De slo ballen inn feltet fra avspark. Sead Kolasinac skal skjerme ballen inn til Bernd Leno men dårlig kommunikasjon gjorde at Jesse Lingard kunne snike seg inn og tuppe ballen i mål.

Etter den siste scoringen viste David de Gea seg fra siden vi er vant til å se han. Han vartet opp med noen mesterlige redninger og sørget for at kampen endte 2-2. 

For United betyr det at de innehar en åttendeplass på tabellen, mens Arsenal er på femteplass med like mange poeng som Chelsea. 

Øvrige kamper: Everton - Newcastle 1-1, Wolverhampton - Chelsea2-1, Fulham - Leicester 1-1, Manchester United - Arsenal 2-2 og Tottenham - Southampton 3-1.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere