RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den kjedelige Arsenal-rekken tok slutt etter 222 minutter


FEIRING: Mesut Özil feirer 1-0-scoringen med målscorer Theo Walcott og de andre Arsenal-spillerne.
FEIRING: Mesut Özil feirer 1-0-scoringen med målscorer Theo Walcott og de andre Arsenal-spillerne. Foto: Paul Gilham (Getty Images)
Sist oppdatert:
Arsenal scoret sitt første ligamål på Emirates denne sesongen i en trygg seier.

ARSENAL - STOKE - 2-0:

Arsenal hadde sanket inn syv poeng før lørdagens kamp, men hadde ikke scoret hjemme på Emirates i sine to første ligakamper denne sesongen.

Etter tre store sjanser gikk i vasken de første ti minuttene i kampen mot Stoke, var det kanskje noen Arsenal-fans som begynte å lure på om det skulle bli nok en frustrerende dag.

Det var imidlertid ingen grunn til å bekymre seg.

I det 42. minutt utnyttet Theo Walcott en god pasning fra Mesut Özil, og satte ballen mellom beina til keeper Jack Butland i Stoke-buret. 

Dermed tok rekken med minutter uten mål på hjemmebane for Arsenal slutt etter 222 minutter.

Fem minutter før slutt økte Olivier Giroud til 2-0, som også ble resultatet.

Arsenal er dermed oppe i 10 poeng, mens Stoke - som ennå ikke har vunnet denne sesongen - kun har to poeng. 

- Overbevisende
Arsene Wenger var fornøyd med prestasjonen til sine menn.

- Vi måtte vente før vi var sikre på seieren, men jeg syns forestillingen vår var overbevisende. I førsteomgang var bevegelsene våre glimrende og vi skapte mye, sier franskmannen.

- I andreomgang gikk pasningspillet vårt litt saktere, men vi skapte sjanser kontinuerlig, og alt i alt var det en sterk prestasjon, fortsetter Wenger.

Arsenal-manager tror det vil komme flere mål fra London-laget.

- Det eneste jeg ikke liker, er forskjellen mellom antall sjanser vi lager og antall mål vi scorer, men det vil komme, forsikrer Wenger.

Fartsfylt start
Da kampen startet så det ut til at Arsenal virkelig var innstilt på å få sesongens første hjemmescoring.

Arsenal åpnet i et forrykende tempo og skapte tre store sjanser i løpet av de første ti minuttene. Alexis Sanchez hadde to stolpetreff, mens Theo Walcott også var nære scoring. 

Deretter kom Stoke noe mer med i kampen, men det var fortsatt Arsenal som hadde kontroll på oppgjøret. 

Overtaket ga uttelling etter 31 minutter. Mesut Özil spilte flott gjennom Theo Walcott, som ikke gjorde noen feil alene med keeper. Dermed ledet Arsenal fortjent 1-0.

Like etter fikk Joselu en god mulighet til å utligne, men Arsenal-forsvaret fikk etter hvert kontroll på ballen.

Walcott burde doblet
Stoke hadde et lite overtak i begynnelsen av andreomgang, men etter rundt 60 minutter spilt, så var det Arsenal som styrte kampen igjen.

Tre sjanser på omtrent fem minutter ble skapt, der Theo Walcott fikk den største da han igjen kom alene med keeper. Denne gangen var det Jack Butland som gikk seirende ut av duellen.

Arsenal kom til flere muligheter, og fem minutter før slutt fastsatte innbytter Olivier Giroud resultatet til 2-0 da han headet ballen i mål etter et frispark fra Santi Cazorla.

Dermed sikret Arsenal seg sin første hjemmeseier i denne utgaven av Premier League. Stoke står fortsatt uten seier denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere