RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor er Allardyce bekymret

SAM ALLARDYCE vil tilbake på vinnersporet.
SAM ALLARDYCE vil tilbake på vinnersporet. Foto: Daniel Hambury (Pa Photos / NTB scanpix)
West Ham-manageren vil tilbake på vinnersporet.

West Ham var høstens overraskelseslag i Premier League. Nå har ikke laget vunnet på seks kamper. Den trenden vil manager Sam Allardyce ha en slutt på.

Tirsdag skal London-laget ut i omkamp i FA-cupens 3. runde mot Everton. Den første kampen på Goodison Park endte 1-1 etter en meget sen scoring av hjemmelagets Romelu Lukaku.

I ligaen har i tillegg West Ham spilt fem strake kamper uten å vinne. Den trenden liker sjefen dårlig. I lagets tre siste kamper – mot West Bromwich, Everton og Swansea – har for øvrig West Ham tatt ledelsen, men ikke klart å holde på den gjennom 90 minutter.

- Det er en bekymring. Vi scorer ikke så mye som tidligere. Resultatmessig er vi nede i en liten bølgedal, men spillet vårt er ikke noe dårligere enn før, sier Allardyce.

Tryggere defensivt
West Ham-sjefen har gjort seg opp en klar mening om hvor skoen trykker og har utskrevet følgende resept for å snu trenden.

- Én ting er at vi må bli mye mer motstandsdyktige defensivt. Vi er i ferd med å bli et mer kreativt lag, men de defensive svakhetene blir også utnyttet i for stor grad, sier Allardyce.

- For å vinne fotballkamper må du sørge for å være tilstrekkelig solid i begge ender av banen, tilføyer han.

West Ham-forsvaret har bare holdt nullen i fire av lagets første 21 ligakamper denne sesongen.

- Det er ikke godt nok til å være inne blant topp seks, konstaterer Allardyce.

I øyeblikket ligger London-klubben på sjetteplass.

God statistikk
Trøsten foran tirsdagens omkamp i cupen er at Everton er inne i en enda svartere periode. Fire tap og to uavgjorte er fasiten etter lagets seks siste kamper.

Lørdag berget riktignok mannskapet til Roberto Mancini ett poeng hjemme mot Manchester City i ligaen, hvilket var en opptur for Merseyside-laget. 12.-plassen på tabellen betyr samtidig at Everton bare har tre poengs forsprang til QPR på nest siste plass.

Foran tirsdagens cupkamp kan riktignok Everton lene seg på en meget god statistikk på Upton Park. Der har laget bare tapt én gang på sine ni siste besøk.

Det spilles også tre andre omkamper i FA-cupens 3. runde tirsdag: Chesterfield – Scunthorpe, Wolverhampton – Fulham og Bristol City – Doncaster. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere