*Nettavisen* Sport.

Derfor gjør Pedersen dette når han scorer

HYSJ! Marcus Pedersen har hysjet på motstanderlagenes supportere etter å ha scoret denne sesongen. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

25-åringen fra Hamar er klar for landslagscomebacket.

12.11.15 09:25

LILLESTRØM (Nettavisen): 11 mål på 10 kamper er fasiten for Strømsgodset-spiss Marcus Pedersen (25) i Tippeligaen denne høsten, noe som gjør ham til ligaens klart mest effektive målscorer.

De mange målene har gjort at tilskuere og TV-seere har måttet vende seg til en spesiell målfeiring.

Pedersen har nemlig til vane å holde pekefingeren foran munnen for å hysje etter at han har scoret.

Til Nettavisen forteller han hva årsaken til målfeiringen er.

- Bortesupporterne er oftest flinkest til å kødde med meg. Da hysjer jeg bare litt tilbake, sier Pedersen med et stort smil om munnen.

Godset-spissen legger ikke skjul på at det gir ham en god følelse.

- Det er moro. Det er litt spesielt å score i hver match, forteller 25-åringen.

LES OGSÅ: Kjempetabbe skaper norsk billettkaos

LES OGSÅ: Derfor er disse 13 spesielle for Høgmo

Tilbake på landslaget

Med sin glimrende høstsesong på Marienlyst, har Godset-stjernen blitt belønnet med landslagsspill for første gang på to år, hvis man ser bort ifra kampen mot De forente arabiske emirater i fjor, som bestod av kun hjemlige spillere.

- Det er moro å være her igjen. Det er ikke så stor forskjell fra sist jeg var her, men landslaget er blitt bedre siden sist, forklarer Pedersen.

- Hva er forskjellen på Marcus Pedersen i dag og den Marcus Pedersen som spilte mot Skottland for to år siden?

- Jeg er i form, humrer han.

- Nå har jeg vært skadefri over tid, fått trent bra og vært på et bra lag i høst. Jeg har fått det jeg trenger for å score mål. Om det er noen forskjell på meg og han, vet jeg ikke, sier spissen.

- Glad for å være her

Med en Marcus Pedersen i form, kan det bli de ungarske supporterne som vil bli hysjet på den kommende uken, hvis landslagssjef Høgmo gir ham spilletid.

25-åringen forteller at han er klar til å bidra.

- Jeg er først og fremst glad for å være her. Om jeg starter eller ikke, det er opp til Høgmo. Får jeg muligheten så skal jeg være der.

- Hva kan du bidra med mot Ungarn?

- Jeg har prøvd å gjøre det beste jeg kan i de siste kampene, og har forsøkt å holde det oppe. Jeg har slitt litt med det før, at jeg ikke har scoret jevnt og trutt i hver kamp. Får jeg sjansen, så skal jeg sette den, det er det jeg tenker nå, sier Pedersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Oslo 20151110. Marcus Pedersen, Jo Inge Berget (t.h.) og Martin Ødegaard (t.v.) under fotballandslagets trening på Ullevaal stadion tirsdag ettermiddag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Kjemper mot Søderlund

Trolig er det Rosenborg-spiss Alexander Søderlund som starter på topp for Norge i torsdagen kamp mot Ungarn. Haugesunderen har til tider vært god på topp for landslaget, og kunne glede seg over sitt første landslagsmål da han scoret mot Malta i oktober.

Nå føler han seg klar for igjen å levere i den norske drakten. Søderlund fikk nemlig stå over den siste seriekampen for Rosenborg denne sesongen, nettopp for å lade batteriene til Ungarn-kampen.

- Nå kjennes det fantastisk, og jeg gleder meg virkelig. Alle ser fram til å få en så stor utfordring. Vi kan avgjøre det selv, og det er fantastisk, sier han til NTB.

LES OGSÅ: Tettey ikke enig i Høgmo-hyllest

LES OGSÅ: Hovland om nedturen: - Jeg blir forbannet

Kan bli første mesterskap på 15 år

Skulle Norge slå Ungarn i de to kommende playoff-kampene, vil det være første gang siden EM i 2000 at det norske herrelandslaget i fotball kvalifiserer seg til et sluttspill.

Norge har vært i nærheten av å kvalifisere seg til mesterskap tidligere, men både i 2003 og 2005, kom de til kort i avgjørende playoff-kamper. Da møtte de riktignok Spania og Tsjekkia, som er langt tøffere motstand enn det ungarske landslaget.

Den første playoff-kampen mot Ungarn spilles på Ullevaal Stadion allerede torsdag 12. november klokken 20.45, mens den siste og avgjørende kampen har avspark samme klokkeslett søndag 15. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag