RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SOLGTE WELBECK: Louis van Gaal mener Danny Welbeck ikke tok vare på sjansen sin i Manchester United.
SOLGTE WELBECK: Louis van Gaal mener Danny Welbeck ikke tok vare på sjansen sin i Manchester United. Foto: Jon Super (Ap)

Derfor solgte han Welbeck

Louis van Gaal mener Danny Welbeck ikke tok vare på sjansen sin.

Danny Welbeck forlot Manchester United til fordel for Arsenal på overgangsvinduets siste dag, da London-klubben bladde opp 16 millioner pund for spissen.

Flere eksperter, som blant andre Gary Neville, har kritistert Manchester United for å gi slipp på den engelske landslagsspissen.

I forbindelse med presentasjonen av Uniteds siste spillerkjøp Radamel Falcao og Daley Blind, fikk United-manager Louis van Gaal spørsmål om nettopp salget av Welbeck.

En journalist ville vite om kjøpet av Falcao var årsaken til at klubben ga slipp på Welbeck. 

- Derfor lot vi ham dra
Men ifølge Van Gaal hadde klubben allerede hatt samtaler med Welbeck om et salg før de fikk vite om mulighetene for å hente Falcao.

Nederlenderen mener Welbeck ikke har tatt vare på sjansene sine i Manchester United, noe som altså til slutt førte til at han ble solgt.

- Welbeck spilte tre sesonger i Manchester United etter at han kom tilbake fra lån hos Sunderland. Men han kan ikke vise til den samme statistikken som Wayne Rooney og Robin van Persie. Derfor lot vi ham dra, sier Van Gaal på pressekonferansen som ble vist på Manchester United TV. 

Stoler på ungdommen
Nederlenderen er også trygg på at klubben, i tillegg til Falcao, Rooney og Van Persie, har nok unggutter som kan levere varene som spisser.

- Vi har mange unge spillere i den posisjonen som kan passe i laget. De må bare gripe sjansen. I Manchester United har vi en policy som går på å gi unge spillere muligheten. Det er bare opp til dem å gripe sjansen, sier Van Gaal.

Manchester United møter QPR i deres neste seriekamp førstkommende helg.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere