RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det står mellom himmel og helvete i City skjebnekamp

SKJEBNEKAMP: Manchester City og Manuel Pellegrini står overfor en av sesongens viktigste kamper. Onsdag avgjøres det om City tar seg videre fra gruppespillet i Champions League.
SKJEBNEKAMP: Manchester City og Manuel Pellegrini står overfor en av sesongens viktigste kamper. Onsdag avgjøres det om City tar seg videre fra gruppespillet i Champions League. Foto: Oli Scarff (Afp)
Sist oppdatert:
Mye hvis og dersom foran Manchester Citys skjebnekamp.

Manchester City har røket ut av mesterligaen i gruppespillet to av de tre siste årene. Når Roma står på motsatt banehalvdel onsdag, blir det himmel eller helvete for de lyseblå.

Manchester City har vært dominerende i Premier League de siste årene, men i mesterligaen har det gått trått. Eksperter har pekt på manglende erfaring i det gjeveste selskap, men den tiden er nå forbi. Å ryke ut av gruppespillet er ikke godt nok for de regjerende engelske mesterne.

Forrige sesong tok de seg for første gang videre til sluttspillet, men i åttedelsfinalen ble Barcelona for sterke. Katalanerne vant 4-1 sammenlagt.

Året før var en langt pinligere affære. Med tre poeng på seks kamper i gruppe D røk Roberto Mancinis mannskap hodestups ut. Det samme gjorde de året før, riktig nok med ni poeng fra de seks gruppekampene.

Onsdag drar Manuel Pellegrini og hans mannskap til Roma for å spille en av sesongens viktigste kamper. Med unntak av gruppevinner Bayern München, er alt helt åpent i gruppe E.

Forutsetninger
Slik ser forutsetningene ut foran siste runde:

*Bayern München er uansett sikret seieren.

*Roma er garantert videre med seier og med uavgjort dersom CSKA Moskva deler poengene mot Bayern. Skulle CSKA tape i Tyskland, vil Roma være videre med 0-0, men ute ved et uavgjortresultat hvor begge lag scorer.

*CSKAs eneste sjanse for avansement er å vinne borte mot Bayern. Samtidig er de avhengig av at Roma ikke slår Manchester City.

*Manchester City må vinne og håpe at CSKA ikke tar tre poeng mot de tyske gruppevinnerne. Med uavgjort hvor begge lag scorer, går City videre dersom CSKA taper. Skulle City tape, ender de på sisteplass i gruppen og kan glemme spill i Europa resten av sesongen.

Skadeproblemer
Pellegrini må etter alt å dømme klare seg uten sin toppscorer mot Roma. Sergio Agüero måtte byttes ut tidlig i kampen mot Everton med en skade i sitt høyre kne.

De første rapportene forespeiler en skadeperiode på minimum én måned.

- Det er umulig å vite hvor lenge han er ute, sa Pellegrini etter 1-0-seieren mot Everton lørdag.

- Det er selvfølgelig et stort problem fordi Sergio var i veldig god form og har spilt fantastisk, la han til.

Den argentinske spissen er likevel ikke Pellegrinis eneste bekymring.

- David Silva er ikke klar og Stevan Jovetic har også et problem, sa City-manageren. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere