*Nettavisen* Sport.

Dette er Rooney-statistikken som United-fansen hater

SLITER PÅ ANFIELD: Manchester Uniteds Wayne Rooney har kun scoret ett mål på Anfield på ti kamper. Foto: Carl Recine (Reuters)

Har en dyster statistikk på Anfield.

21.03.15 12:02

Louis van Gaal har utfordret Wayne Rooney til å bryte sin dystre Anfield-statistikk med å score mot Manchester Uniteds argeste rivaler søndag.

United- og England-kapteinen har scoret 229 mål i sin ti år lange karriere i United, men kun én scoring har kommet på hans ti forsøk på Liverpools hjemmebane. Den kom i hans første kamp på Anfield for United i 2005. Av de ti kampene spilte han de to første for Everton, før han ble United-spiller.

Rooney har ikke maktet å sette ballen i mål på de siste syv kampene for United mot Liverpool, og har kun hatt to skudd på mål.

Før søndagens storkamp har The Daily Mirror funnet opp følgende Rooney-statistikk på Anfield som Everton- og United-spiller.

Kamper:
10
Minutter:
745
Mål:
1
Antall skudd:
9
Antall skudd på mål:
2
Assists:
1
Skapte målsjanser:
7


Men med fem mål på de siste seks kampene i Premier League viser imidlertid 29-åringen god scoringsform.

United-manager Louis van Gaal var ikke klar over Rooneys dårlige statistikk på Anfield, men er sikker på at spissen vil fortsette å score.

- Jeg hadde den samme erfaringen som landslagstrener for Nederland, sier han ifølge Daily Mirror.

- Jeg har baner jeg aldri har vunnet på som manager for et lag, men som manager for et annet lag har jeg alltid vunnet der. Det er første gang jeg hørte om Rooneys statistikk på Anfield. Det er rart, men det kan være som dette - og jeg håper jeg kan endre det med Wayne, forteller United-manageren.

- Det kan være en mental sak. Jeg kan ikke nekte for det, men jeg tror ikke Wayne sliter med det. Han er en svært erfaren spiller, som har spilt på de største stadionene i hele verden, så jeg tror ikke han blir påvirket av fans på stadion eller noe sånt, forteller nederlenderen.

Liverpool har ikke tapt en Premier League-kamp siden desember. Da var mot nettopp Manchester United på Old Trafford.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag