*Nettavisen* Sport.

Dette sier Ferguson om Moyes-sparkingen

OPPRØRT: Sir Alex Ferguson likte dårlig at nyheten om at David Moyes ville miste jobben ble lekket til pressen. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Den tidligere Manchester United-manageren uttaler seg for første gang etter at David Moyes fikk sparken.

25.04.14 10:07

Tidligere Manchester United-manager sir Alex Ferguson har, ifølge anerkjente The Times, uttalt seg for første gang offentlig om sparkingen av David Moyes.

Ferguson var til stede på et veldedighetsarrangment torsdag kveld hvor han fikk spørsmål om hva han synes om klubben behandling av Moyes.

Skotten skal da ha uttrykt en misnøye med hvordan sparkingen ble håndtert.

- Det er opprørende at det ble lekket, har Ferguson blitt sitert på av The Times.

Den tidligere United-manageren ville imidlertid ikke uttale seg ytterligere om klubbens avgjørelse.

Onsdag meldte samme avis at Ferguson skal ha støttet avgjørelsen om å si opp landsmannen.

Kritikk fra managerforeningen
David Moyes fikk sparken som manager for Manchester United tirsdag, men allerede mandag meldte flere engelske aviser at skotten ville miste jobben.

Onsdag tilbakeviste riktignok klubben at beslutningen var tatt mandag etter å ha mottatt kritikk fra den engelske managerforeningen.

- Vi aksepterer ikke beskyldningene om at dette ble håndtert på en uprofesjonell måte, sier en United-talsmann i en uttaltelse, ifølge Sky Sports.

- Beslutningen ble ikke tatt før sent på mandag kveld, og det ble kommunisert (til Moyes) ansikt til ansikt tidlig tirsdag morgen, forteller talsmannen videre.

På managerjakt
Manchester United skal allerede være godt i gang i søket om å finne en ny manager, og klubben blir koblet til en rekke store navn.

Louis van Gaal, Diego Simeone, Jürgen Klopp, Pep Guardiola og Carlo Ancelotti er blant noen av managerne som blir nevnt som mulige kandidater.

I mellomtiden er det Ryan Giggs som leder United fra sidelinjen ut sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag