RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FERDIG: Dick Advocaat har ledet Sunderland i kamp for siste gang.
FERDIG: Dick Advocaat har ledet Sunderland i kamp for siste gang. Foto: Craig Brough (Reuters / NTB scanpix)

Dick Advocaat har sagt opp i Sunderland

Sist oppdatert:
Skal allerede ha reist hjem til Nederland.

Det ble skrevet mye om Sunderland-manager Dick Advocaats nært forestående avgang tidligere i helga.

Nederlenderen holdt likevel tett om framtida da han ble spurt om dette etter lørdagens 2-2-kamp hjemme mot West Ham.

Daily Mail hevdet imidlertid at Advocaat allerede har gitt seg søndag morgen. Ifølge avisen innså 68-åringen i forrige uke at han ikke ville klare å ta Sunderland videre.

Vil gi andre tid

I ettermiddag kom også bekreftelsen fra klubben.

- Jeg har bestemt meg for å gå av etter bare åtte kamper, siden jeg følte det var viktig å gi alle tid til å snu trenden, som vi gjorde i fjor. Jeg er takknemlig for at styreformannen forstår hvordan jeg føler det, og jeg forholdet mitt til alle i klubben fortsetter å være godt, uttaler Advocaat i pressemeldingen.

Han takker også alle som hart støttet ham og tilføyer at Sunderland er en særegen fotballklubb med mange flotte mennesker. Den avgåtte manageren mener tidspunktet for å skille lag er riktig for klubben, og ikke ham selv.

Advocaat skal allerede ha reist hjem til Nederland, etter bare sju måneder i jobben. Han forlater et Sunderland dypt nede i nedrykksonen med bare tre poeng på åtte kamper.

Gjennomtrekk

Med nok en manageravgang må Sunderland igjen se seg om etter en ny sjef. Klubben har hatt tre forkjellige managere de siste to åra, i tillegg til at Kevin Ball tok ansvaret midlertidig i tre kamper høsten 2013.

Før Advocaat tok over roret i mars, hadde både Gus Poyet og Paolo Di Canio relativt korte opphold som sjefstrenere for The Black Cats.

Årsaken til at Dick Advocaat gir seg skal ifølge flere britiske kilder være at han er misfonøyd med kvaliteten på spillerne han har til rådighet.

Både manageren selv og klubbeier Ellis Short hevdes å mene ha en oppfatning om at det var en feil å forlenge samarbeidet i juni. I løpet av vårsesongen fikk Advocaat mye av æren for at Sunderland kom seg opp fra tabellbunnen og unngikk nedrykk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere