Dagen etter at nok en engelsk landslagstrener har takket for seg, er det naturlig nok mange spekulasjoner om hvem som blir arvtakeren.

Roy Hodgsons bemerkelsesverdige avskjedstale seint mandag kveld, kom som en konsekvens av Englands pinlige EM-exit mot Island. Det la veien åpen for at en ny manager kan tre fram i rampelyset.

The Telegraph presenterer et knippe kandidater, med nåværende U21-landslagssjef Gareth Southgate som det mest sannsynlige valget.

Den tidligere midtstopperen er allerede godt etablert i systemet til Englands fotballforbund (FA). Han er i tillegg en respektert mann i fotballmiljøet, både fordi han er intelligent kar og personligheten sin, mener Telegraph.

Varierende resultater

Fortida som manager i klubbfotballen er likevel ikke spesielt imponerende. Han ledet riktignok Middlesbrough til en respektabel 12.-plass i sin første Premier League-sesong som manager, og en oppsiktsvekkende 8-1-seier over Manchester City i mai 2008.

Våren 2009 rykket Boro ned under Southgates ledelse, og 45-åringen fikk sparken i september samme år, etter en svak sesongstart på nivå to.

Southgate var også mannen som fikk mye av skylda da Englands U21-landslag skuffet stort i fjorårets EM.

I 2013 måtte Southgates unge engelskmenn også se Norge snyte dem for en semifinaleplass i U21-EM etter å ha tapt 1-3 for Tor Ole Skulleruds mannskap. Southgates elever forsvant for øvrig ut av den turneringen med tre strake tap, ettersom det også ble tap mot Italia og Israel.

Premier League-navn

Ellers trekker Telegraph fram en rad med engelske og skotske navn som kan være på FAs liste, i tillegg til en franskmann som har hatt base i London de siste 20 åra.

Crystal Palace-manager Alan Pardew gir nest lavest odds, mens Bournemouths fremmadstormende Eddie Howe følger som nestemann.

Ellers lanseres Arsenal-manager Arsène Wenger, Sunderland-kollegaen Sam Allardyce og skotten David Moyes og Burnleys Sean Dyche som kandidater.

Også Sky Sports nevner Gareth Southgate som en sannsynlig erstatter for Roy Hodgson, men påpeker at det ikke finnes mange innlysende kandidater til jobben.

- Det snakkes om Gareth Southgate. Om det er med et langsiktig eller kortsiktig perspektiv vet jeg ikke, sier kanalens fotballekspert Alan Smith.

- Det er ingen som skiller seg ut og som ville fylt kravene umiddelbart. Det er et stort problem for FA. Roy måtte selvfølgelig gå av, og jeg syntes synd på spillerne der ute. Dette resultatet kommer til å følge dem for alltid, fortsetter han.

Trolig engelsk valg

Heller ikke Smith har tro på at FA går på en ny runde med en ikke-britisk landslagssjef. «Three Lions» hadde stort sett bare middelmådige sluttspill å vise til under svenske Sven-Göran Eriksson og italienske Fabio Capello på 2000-tallet.

Også Daily Mail mener forbundet helst vil ha en engelskmann til å ta over spakene etter Hodgson.

Sistnenvtes assistent, Gary Neville, gikk også av etter Island-nederlaget. Den tidligere så kortvarige Valencia-treneren figurerer likevel på enkelte aviser lister over favoritter til å overta managerrollen.

Celtics nyansatte og nordirske manager Brendan Rodgers blir i tillegg trukket opp av hatten av Daily Mail, i likhet til USA landslagssjef og tidligere Tottenham-stjerne Jürgen Klinsmann.