Reglene i den internasjonale toppfotballen er at hvis en spiller kun har seks måneder igjen av kontrakten sin, kan han bli enig med hvilken som helst klubb om klubbytte.

Spilleren må likevel fullføre nåværende kontrakt med sin nåværende klubb før klubbskiftet. Likevel markerte 1. januar 2019 datoen da flere av verdens beste spillere kan signere for nye klubber.

Av spillerne finner man blant annet en nederlandsk VM-finalist, en walisisk midtbanestjerne og en brasiliansk Premier League-vinner.

Her det «verdenslaget» som kan signeres gratis fra januar 2019:

Keeper: Guillermo Ochoa (Standard Liege)

Den mexicanske burvokteren har hatt størst suksess på landslagsnivå, der han fort markerer seg som en mesterskapsfavoritt. Var stor for México under VM i 2014, og viste også sine kvaliteter i 2018.

Høyreback: Matteo Darmian (Manchester United)

En annen som kanskje har vært best på landslaget er Matteo Darmian. Italieneren ble hentet under Louis van Gaals tid i Manchester United, og har siden vært veldig variabel i sine prestasjoner på klubbnivå.

Midtstopper: Diego Godín (Atlético Madrid)

Har rukket å bli 32 år, og er ikke like dynamisk som for noen år siden. Det er uansett få, om ingen stoppere i verden som er bedre i det defensive duellspillet enn uruguayaneren. Har blitt koblet til Milan og Manchester United.

Midtstopper: David Luiz (Chelsea)

En gang i tiden var David Luiz hyllet som en av verdens ubestridte enere på stopperplass. Brasilianeren viser tidvis sin ekstreme ferdigheter både fysisk og med ball, men altfor ofte blir man påmint at han alltid har en feil i seg.

Venstreback: Filipe Luis (Atlético Madrid)

Den brasilianske backen fikk plass på flyet til Russland for Brasil foran blant andre Alex Sandro, men har siden ikke signert ny avtale med Atlético Madrid. Skal ha vært nære en overgang til PSG sist sommer.

Sentral midtbane: Adrien Rabiot (PSG)

Er tidvis helt ekstrem for PSG, og viser gang på gang hvorfor han kan være en mann å regne med for fremtiden. Dessverre følger kontroversene ham utenfor banen, og nå har han gjort det klart at han ikke lenger ønsker å spille i Paris. I fransk presse har det blitt rapportert at Rabiot ikke får spille en kamp til for PSG før han eventuelt signerer ny kontrakt. Ifølge Sky Italia er Rabiot allerede enig med Barcelona om en overgang.

Les også: LIVE: Januarvinduet 2019

Sentral midtbane: Francesc Fabregas (Chelsea)

En gang i tiden ble Fabregas regnet som kanskje verdens beste playmaker på midtbanen. Selv om den tiden kanskje er forbi, hadde han vært en berikelse for mange klubber. Kobles stadig til AC Milan.

Sentral midtbane: Aaron Ramsey (Arsenal)

Når Aaron Ramsey er god, er det få midtbanespillere i verden som er bedre. Dessverre for waliseren går det lang tid mellom de ekstreme prestasjonene, og kort tid mellom hver skade han har. Dermed ser det ut til at han må på klubbjakt neste sommer. Juventus skal ifølge italienske medier være nær ved å sikre seg waliseren.

Høyrekant: Arjen Robben (Bayern München)

Har kunngjort at han er ferdig i Bayern etter sesongen, og det kan se ut til at karrieren nærmer seg slutten for den tidligere Chelsea- og Real Madrid-angriperen. Uansett hadde det vært spennende å se 34-åringen gi Premier League eller La Liga et nytt forsøk for han legger skoene på hylla.

Venstrekant: Yacine Brahimi (FC Porto)

Den algirske kantspilleren har variert mellom det helt ekstreme, men har samtidig vist seg temmelig middelmådig. Har vist at han kanskje er aller best på sene kvelder i midtuka under flomlysene, og kanskje en enda større liga enn den portugisiske hadde passet ham nå?

Spiss: Daniel Sturridge (Liverpool)

Vi husker alle den helt vanvittige 2013/2014-sesongen da Daniel Sturridge i tospann med Luis Suárez holdt på å skyte Liverpool til seriegull. Siden har skader og bytte av trener gjort at Sturridge har falt mer og mer bort i Liverpool. Har evnen til å levere noen helt ekstreme prestasjoner fortsatt.

Benk:
Adrián (West Ham)
Vincent Kompany (Manchester City)
Gary Cahill (Chelsea)
Juanfran (Atlético Madrid)
James Milner (Liverpool)
Ander Herrera (Manchester United)
Mario Balotelli (Nice)
Olivier Giroud (Chelsea)

Kilde: Transfermarkt