RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dommeren i fokus da Arsenal tapte: - Helt håpløst

Sist oppdatert:
Rune Bratseth slakter dommeren.

DINAMO ZAGREB - ARSENAL 2-1:

Til tross for at de dominerte store deler av kampen, ble det tap for Arsenal i Kroatia onsdag kveld.

Et selvmål av Alex Oxlade-Chamberlain og en scoring av Junior Fernandes var nok til å gi Arsene Wengers menn en verst tenkelig start på Champions League.

Likevel var det var dommeren som ble det store samtaleemne både under og etter kampen.

For 40 minutter ut i oppgjøret valgte kamplederen å utvise Arsenal-spiss Olivier Giroud da han ga franskmannen gult kort for andre gang i kampen. Kortet kom etter at Arsenal-spissen kom noe sent inn i en duell, men reprisen viste at det var meget strengt dømt.

Avgjørelsen fikk også Viasat-ekspert Rune Bratseth til å reagere.

- Det er fullstendig overdreven kortbruk. Det er jo ikke stygt. Det er håpløst. Det der er maks et frispark, sa Bratseth i pausen.

Arsenal reduserte like før slutt, men klarte ikke så snu kampen. Dermed endte det 2-1 i Zagreb.

Skuffet Wenger

Etter kampen var det en skuffet Arsene Wenger som snakket med BT Sport.

- Dette er ikke måten vi ønsket å starte denne turneringen på. Vi var litt uheldige. Vi ga alt helt til slutt, men dessverre klarte vi ikke å slå tilbake, sier Wenger som heller ikke mente at Giroud burde ha vært utvist.

- Det første gule kortet er et frispark, mens det andre er et uhell, forklarer Wenger.

Franskmannen tror imidlertid Arsenal kommer til å slå tilbake i mesterligaen.

- Vi har nok kamper til å gjøre det. Vi fokuserer nå på å vinne den neste kampen hjemme og så er jeg sikker på at vi kan slå Zagreb hjemme, sier Arsenal-manageren.

Selvmål

Det var altså Arsenal som styrte mye av oppgjøret i Kroatia, og gjestene fikk en strålende mulighet til å ta ledelsen etter 18 minutter da Alex Oxlade-Chamberlain la inn i boksen fra høyrekanten. Men dessverre for London-laget headet Giroud i stolpen.

Etter 24 minutter skulle gjestene ha enda mer uflaks. Josip Pivaric ble på nydeligvis spilt alene gjennom med keeper, men avslutningen til Dinamo Zagreb-spilleren gikk i David Ospina. Returen gikk derimot i Oxlade-Chamberlain som ikke klarte å hindre i at ballen spratt tilbake mot mål og over streken.
Dermed kunne hjemmefansen juble for 1-0.

Rødt kort

Vondt skulle bli til verre, for like før pause fikk Giroud sitt andre gule kort for kvelden og måtte derfor forlate gressmatten til sin store fortvilelse.

Med ti mann skulle det bli en vanskelig kveld for Arsenal. Likevel var det gjestene som skapte den første store muligheten i andreomgang. Mesut Özil kom alene med keeper, men i mål reddet Eduardo mesterlig med en strålende benparade.

For dette skulle ikke bli en jubelkveld for Arsenal. Etter 58 minutter fikk Dinamo Zagreb og den utnyttet de til det fulle. Junio Fernandes raget høyest på corneren og headet inn 2-0 for hjemmelaget.

Arsenal så ut til å kunne slå tilbake da Walcott satte inn reduseringen ti minutter før slutt da han kom alene med keeper, men til tross for en liten sluttspurt, endte det hele 2-1.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere