Dommerslakt: - En avgjørelse han absolutt må få med seg

SCORET: Mario Balotellis mål ble feilaktig annulert for offside.

SCORET: Mario Balotellis mål ble feilaktig annulert for offside. Foto: Ben Stansall (Afp)

Mario Balotellis mål ble feilaktig annulert for offside.

19.04.15 22:46

ASTON VILLA - LIVERPOOL 2-1:

«Alt» har tydet på at Steven Gerrard skulle få sin drømmeavslutning på Liverpool-karrieren på Wembley 30. mai - på sin egen bursdag. Det er nemlig datoen FA-cupfinalen spilles.

Der møtes nå Arsenal og Aston Villa.

For i søndagens semifinale i FA-cupen var det Aston Villas kaptein, Fabian Delph, som ble den store helten. Med både mål og assist knuste han regelrett Gerrards drøm om å avslutte Liverpool-karrieren på Wembley.

Aston Villa vant kampen 2-1, og er dermed klare for finale i årets FA-cup.

Philippe Coutinho scoret for Liverpool, mens Christian Benteke og nevnte Delph stod for målene til Villa.

Offside-feil
To minutter før slutt kom 2-2-målet for Liverpool. Mario Balotelli ble spilt i bakrom, og satt ballen i mål, men det hele ble avblåst for offside. Både Shay Given og Villa-forsvaret nærmest stoppet opp før Balotelli fikk avsluttet, og om han hadde scoret dersom spillet gikk videre, eller om forsvaret til Villa da hadde fått ryddet opp, er usikkert.

Linjedommeren vinket uansett med flagget, og dommeren annulerte målet for offside. TV-bildene viste i etterkant at Balotelli aldri var offside, og at målet skulle vært godkjent.

- Det er over hodet ikke offside, utbrøt Alexander Schau i TV 2s studio etter kampen. Hans kollega, Petter Myhre var helt enig.

- Det er en avgjørelse dommeren absolutt må få med seg. Det er rett og slett en svak avgjørelse, sa Myhre i TV 2s sending.

Liverpool-sjef Brendan Rodgers er heller ikke fornøyd med dommeren.

- Det var en svak avgjørelse. Dommeren står på linjen, og skal se at Mario er onside, sier Rodgers etter kampen.

Fornøyd Sherwood
Villa-manager Tim Sherwood har fått en god start på sin karriere som sjef i Aston Villa. Han mener laget var underdogs mot Liverpool, men at det ikke var ufortjent da de til slutt kunne juble for finale.

- Vi spilte ut Liverpool, for å være helt ærlig. Vi skapte mange sjanser, og de svarte med å lempe ballen fremover, sier Sherwood til BT Sport etter kampen.

Rodgers er enig i at det var en svak kamp av hans mannskap.

- Vi hadde en heading fra Steven mot slutten, men ellers var det alt for slapt, sier Rodgers til BT Sport.

Coutinho-mål
Etter en smånervøs åpning på semifinalen på Wembley, var det Philippe Coutinho som skulle få æren av å sende Liverpool i føringen.

Et vakkert Liverpool-angrep endte opp med at Raheem Sterling spilte ballen til brasilianeren, som dro av to Villa-spillere, før han vippet ballen over keeper og i mål.

Coutinho var også spilleren som sendte Liverpool til denne semifinalen, med sin matchvinnerscoring mot Blackburn.

Benteke i storform
En annen spiller som virkelig har fått på plass scoringsformen, er Christian Benteke. Mot Liverpool slo belgieren til igjen.

Villa-kaptein Fabian Delph fant Benteke med en pasning 45 grader ut i feltet. Angriperen var sikker som banken, og satt inn utligningen. Dermed var lagene like langt.

Klikk på bildet for å forstørre.

HELT: Fabian Delph ble den store helten, med både mål og assist. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)

Delph viste klasse
I den andre omgangen var det Aston Villa som kom best igang. Ti minutter ut i omgangen skulle kaptein Delph nok en gang vise seg frem fra sin beste side.

Delph satt selv igang en kontring, som Benteke og Jack Grealish var med på. Til slutt fikk Delph ballen tilbake. Den engelske landslagsmannen, som flere har utnevnt som en mulig Gerrard-erstatter i Liverpool trillet ballen mellom beina på Simon Mignolet, og Villa var i ledelsen.

Aston Villas kaptein var kampens store spiller, søndag. Foruten å ha ett mål og én assist, stod han frem slik en leder skal.

Klikk på bildet for å forstørre.

KNUST: Steven Gerrards drøm om en siste finale på Wembley ble knust av Aston Villa. Foto: Carl Recine (Reuters)

Gerrard kunne blitt helt
Ti minutter før full tid fikk Gerrard sjansen til å bli Liverpools store helt. Coutinho ble felt like utenfor 16-meteren, og Gerrard tredde frem for å ta frisparket.

Dessverre for Gerrard, og dessverre for Liverpool-fansen, var ikke utførelsen av frisparket noe å skryte av. Ballen havnet i fanget på Shay Given. Gerrard var også nær ved å score på en corner like etter, men headingen ble reddet på streken av Villa-forsvarer Kieran Richardsson.

Liverpool forsøkte å sette inn en sluttspurt på Wembley, men Villa forsvarte seg godt. Mario Balotelli satt likevel ballen i mål to minutter før slutt. Målet ble dog annulert for offside, noe som reprisene viste at var en gal avgjørelse av dommeren. Det ble ikke flere mål, og Aston Villa skal spille finale på den samme stadion om litt over en måned.

Steven Gerrard ser ut til å få en marerittavslutning på sin Liverpool-karriere. Laget røyk ut i semifinalen i ligacupen og semifinalen i FA-cupen. I tillegg forsvant de tidlig ut av europacupene. På toppen av det hele, ser klubben ut til å havne utenfor topp-fire, samtidig som erkerival Manchester United er tilbake helt i toppen av Premier League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.