RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
REDDET: Birmingham reddet plassen på overtid borte mot Bolton.
REDDET: Birmingham reddet plassen på overtid borte mot Bolton. Foto: Dave Howarth (Pa Photos / NTB scanpix)

Dramatiske scener da Birmingham reddet plassen

Sist oppdatert:
Reddet plassen tre minutter på overtid.

Brighton havnet under 0-1 borte mot Nottingham i den siste serierunden i mesterskapsserien lørdag, men snudde til 2-1-seier. Dermed stjal de den siste omspillsplassen foran Reading.

Reading hadde skjebnen i sine hender før avslutningsrunden. Med seier ville de beholdt 6.-plassen, som gir omspill til Premier League neste sesong. Men mot Burnley fikk de en tøff kamp, og den endte 2-2.

Dermed fikk Brighton en alle tiders mulighet. Avgjørelsen falt likevel ikke før på overtid. På stillingen 1-1 dukket Leonardo Ulloa opp og ordnet 2-1-seier til Brighton. Det ga de nødvendige poengene for å passere Reading på tabellen.

Blackburn var også med i kampen, men med dårligere målforskjell hjalp det lite at de slo Wigan 4-3 med Joshua King på banen fram til det 79. minutt.

Birmingham overlevde

Også i bunnen var det duket for dramatikk lørdag. Yeovil, som tapte 1-4 for Middlesbrough, og Barnsley, som tapte 2-3 for Queens Park Rangers, var fra før klare for 1. divisjon neste sesong. Hvem som skulle rykke ned som det tredje laget var derimot uvisst.

Doncaster gjestet de overlegne seriemesterne i Leicester. De så lenge ut til å få med seg noe derfra, men på et straffespark etter 75 minutter sørget David Nugent for 1-0-seier til Leicester.

Birmingham hadde ikke behov for mer enn ett poeng så lenge Doncaster tapte mot Leicester. Og mer enn det fikk de heller ikke. Etter å ha ligget under 0-2 borte mot Bolton, kom de tilbake og i tilleggstiden satte Paul Caddis inn 2-2. Dermed var plassen sikret for Birmingham med like mange poeng som Doncaster, men med bedre målforskjell. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere