Drømmemål og finspill fra Arsenal

MER JUBEL: Arsenal-trioen Aaron Ramsey, Olivier Giroud og Danny Welbeck feirer scoring og fortsatt stødig from i ligaen.

MER JUBEL: Arsenal-trioen Aaron Ramsey, Olivier Giroud og Danny Welbeck feirer scoring og fortsatt stødig from i ligaen. Foto: Matt Dunham (Ap / NTB scanpix)

Tre mål, tre poeng og stø kurs.

14.03.15 19:03

ARSENAL - WEST HAM 3-0:

Det ble til slutt en komfortabel seier for Arsenal i byderbyet hjemme mot West Ham lørdag.

- For oss er det å vinne 3-0 er selvfølgelig en fantastisk seier. Vi har vunnet åtte av de ni siste kampene i ligaen, påpeker Arsenal-målscorer Olivier Giroud i et TV 2-sendt-intervju.

- Vi er veldig glade for dette, selv om vi slet med å få inn det andre målet i dag. Vi misset på mange sjanser og var ikke spesielt effektive, fortsetter franskmannen, som også bidro med en målgivende pasning lørdag.

Praktmål

Effektivt var det likevel da et drømmetreff fra Giroud ga Arsène Wengers menn et lite pusterom på overtid av første omgang.

Spissens fulltreffer nummer elleve i ligaen var av det vakre slaget. Aaron Ramsey mottok en pasning langs bakken inne i West Ham-feltet og overlot ballen til Giroud.

Sistnevnte banket til med venstreslegga og ballen steg nesten helt opp i det lengste krysseet via stolpen.

Da hadde Arsenal skapt en rekke store sjanser, og kanskje ble Theo Walcott også snyt for straffe tidlig da han ble felt av James Collins.

Noe mer med

Etter pausen yppet West Ham seg noe mer, uten at det ble uttelling for Mark Noble. Midtbanespilleren skjøt over etter at et innlegg fra Matt Jarvis skapte kaos i Gunners-feltet.

Gjestene fra Øst-London hadde llers ikke all verden å komme med. Utover i andre omgang tok Arsenal igjen mer over.

Da kampen gikk inn i de siste ti minuttene kunne ikke Hammers stå imot lenger heller. Et flott veggspill mellom målscorer Giroud og Aaron Ramsey var foranledningen til at sistnevnte ordnet 2-0 i 81. spilleminutt.

Spilt ut igjen

Bare sekunder senere var Santi Cazorla dirigenten da enda et veggspill inne i West Hams 16-meter igjen åpnet helt opp for mål nunner tre.

Cazorla fikk ballen tilbake til venstre og fant Mathieu Flamini på bakre stolpe. Franskmannen fikk et vidåpent mål å sette ballen inn i, bare et minutt etter at han ble byttet inn.

Med tre nye poeng er Arsenal sikret fortsatt tredjeplass på Premier League-tabellen etter helgas kamper og legger mer press på andreplasserte Manchester City.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.