Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ederson ville legge opp etter å ha blitt avvist av Sao Paulo

LANG VEI: Manchester City-keeper Ederson har ikke kun hatt en enkel vei til profftilværelsen.
LANG VEI: Manchester City-keeper Ederson har ikke kun hatt en enkel vei til profftilværelsen. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Den brasilianske sisteskansen sier han gikk inn i en måneds depresjon etter å ha blitt veid for lett av den brasilianske storklubben.

Det avslører 25-åringen til Mirror.

Ederson sier til avisen at han var nære ved å kutte ut fotballen etter at han som 15-åringen fikk bli værende verken i Sao Paulo eller Benfica. Keeperen endte opp i Ribeirao i en av de lavere divisjonene i Portugal, men heller ikke de mente han var god nok.

Dermed prøvde han lykken et annet sted, og nå åpner han opp om den tunge tiden.

- Det var en vanskelig situasjon. Jeg var kun 15 år og gikk gjennom en tøff periode, var deprimert i en måned og tenkte på å legge opp. Heldigvis støtte foreldrene mine meg og oppfordret meg til å spille igjen, sier City-keeperen.

Les også: Vi følger overgangsvinduet live

Inspirert av Ceni

Brasilianeren vokste opp i et tøft område i Sau Paulo, og mens mange av hans venner hadde Adriano, Kaka, Ronaldinho og Ronaldo som idoler, var det Rogerio Ceni som var Edersons store helt.

Ceni spilte over 25 år i Sao Paulo, og scoret til sammen 131 mål, hovedsakelig etter frispark og straffespark.

Les også: Fredagens PL-rykter

- Lidenskapen jeg hadde for å bli en keeper gjorde at jeg fulgte karrieren til Rogerio Ceni. Selv nå jeg ser jeg fortsatt på video av ham på YouTube, noe som gir meg inspirasjon hver dag, sier Ederson.

INSPIRERT: Sau Paulo-legenden Rogerio Ceni er en av Edersons største inspirasjoner.

Ederson fikk til slutt muligheten igjen i Benfica da den portugisiske klubben kjøpte ham fra Rio Ave, og sommeren 2017 slang Manchester City 35 millioner pund på bordet for å sikre seg hans tjenester.

I Manchester har Ederson imponert stort, og hans evner med ballen i beina gjør han til en perfekt keeper i Pep Guardiolas system. Edersons evne til å beholde roen i stressede situasjoner gjør at City som regel klarer å spille seg ut bakfra.

Konkurrerer mot Alisson

Hans landsmann Alisson, som har kapret førstekeeperplassen for Brasil, ser nå ut til å bli den største konkurrenten om ligagullet. Ederson imidlertid at det kun er sunn konkurranse mellom de to.

LANDSMANN: Liverpool-keeper Alisson er god venn av Ederson.

- Vi har et godt vennskap, selv om vi ikke ser hverandre så veldig ofte. Vi tilbringer tid sammen under spesielle anledninger noen ganger. Jeg er også god venn med Roberto Firmino og de andre brasilianerne i Nord-England.

Premier League-sesongen ser ut til å bli en kamp mellom Liverpool og Manchester City, og i så måte kan enten Ederson eller Alisson/Firmino komme til å løfte trofeet over hodet i mai.

Manchester City ligger på annenplass i Premier League med 50 poeng, mens Liverpool topper tabellen med 54 poeng.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!