RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekspert: - Kampen kan redde sesongen

STORKAMP: Mandag kveld møter Louis van Gaals Manchester United Arsene Wenger og Arsenal.
STORKAMP: Mandag kveld møter Louis van Gaals Manchester United Arsene Wenger og Arsenal. Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Mandag får Manchester United besøk av Arsenal i FA-cupens kvartfinale.

Mandag kveld er det duket for et gigantoppgjør på Old Trafford. Manchester United tar imot tittelholderen Arsenal i FA-cupens kvartfinale.

Begge lag kommer inn til kampen i ganske tilnærmet form. Kort oppsummert plukker de godt med poeng i ligaen, men uten å spille gnistrende fotball. 

- VIKTIG KAMP: Fotballkommentator Kasper Wikestad mener mandagens storkamp mellom Manchester United og Arsenal i FA-cupen blir svært viktig for begge lag.


Bli en vinnerklubb igjen
Kasper Wikestad jobber som kommentator for TV 2s Premier League sendinger og følger engelsk fotball tett. Han mener kveldens kamp blir viktig for begge lag.

- Ja, absolutt! Dette er det eneste trofemuligheten Manchester United har i år. Det er viktig for klubben å begynne å vinne titler igjen, og det å gi supportere en kamp på Wembley igjen vil glede, sier Wikestad til Nettavisen.

For Arsenal og Arsene Wenger kan han bli den første manageren til å forsvare et FA-cup trofe for andre gang.

- For Arsenal blir det viktig å rette opp noe av inntrykket fra kampen mot Monaco. I tillegg vil Wenger forsvare tittelen fra fjoråret, som sikkert ville betydd mye for han, sier Wikestad.

Videre forteller Premier League-eksperten at FA-cupen kan redde klubbenes sesong. Arsenal er så godt som utslått av Champions League, og begge lag er langt bak Chelsea i tittelracet.

- Jeg tror cupen kan redde sesongen, men samtidig er topp fire plassering like viktig for lagene. United må vise at de er en vinnerklubb igjen, og i den klubben teller man trofeer og ikke fjerdeplasser, forteller Wikestad.

Flopp mot topp
En duell i mandagens kamp er Alexis Sanchez mot Angel di Maria. Begge komme til sine respektive klubber før denne sesongen med store forventinger. Mange mener at Sanchez er kandidat til «årets kjøp» etter å ha storspilt i store deler av sesongen. For Angel di Maria sin del har ikke sesongen blitt slik han og Manchester United ønsket.

Likevel vil ikke Wikestad dømme argentineren helt ennå.

- Jeg vil vente litt lengre med å dømme Di Maria. Alexis Sanchez har vært et kanonkjøp, men også han har falt litt gjennom i enkelte matcher. Så jeg håper Di Maria presterer bedre, og Alexis litt bedre.

United solide på hjemmebane
Kasper Wikestad mener Manchester United er favoritter i kveld, og begrunner det med lagets gode hjemmeform.

- Kun to tap på 21 kamper er ikke flaks, men samtidlig har de fått godt betalt i enkelte kamper denne sesongen.

Han mener Arsenals sjanser ligger i kontringsspillet.

- Arsenal er et av ligaens beste kontringslag og har masse kvaliteter i laget. Men Manchester United er ikke et enkelt lag å kontre på. Det blir en spennende kamp, tror Wikestad.

Kampen starter klokken 20:45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere