Den siste uken har mye tydet på at Elyounoussi ville komme til å forlate sveitsiske Basel til fordel for Southampton, og nå bekrefter den engelske klubben på egen hjemmeside at nordmannen har signert for dem.

Den norske landslagsspilleren har skrevet under på en femårskontrakt.

Elyounoussi som selv bekreftet overgangen til NTB fredag formiddag er godt fornøyd med overgangen.

- Jeg er veldig glad for å være her og ser frem til å komme i gang. Klubben har fulgt med på meg lenge, sett mange av kampene mine, så jeg føler meg trygg på at jeg kan komme hit og utvikle meg til å bli en bedre spiller, sier 23-åringen til klubbens hjemmeside.

Elyounoussi ankom England tidligere denne uken og gjennomførte den medisinske testen hos Southampton allerede torsdag.

Tidenes dyreste nordmann

Nettavisen vet at det har vært stor interesse for 23-åringen fra klubber i flere av de største ligaene i verden, men nå får han oppfylt drømmen om å spille i Premier League.

VG hevder at Southampton betaler cirka 190 millioner kroner for Elyounoussi som dermed blir tidenes dyreste norske fotballspiller. Rekorden har tidligere tilhørt Tore André Flo som gikk fra Chelsea til Rangers i 2000 for 165 millioner kroner.

Elyounoussi skal også ha sikret seg en svært lukrativ avtale med sin nye arbeidsgiver. VG meldte torsdag at nordmannen får en årslønn på cirka 30 millioner kroner.

Southampton slapp med skrekken

Elyounoussi har imponert for Basel de siste sesongene og overgangen til en større liga kommer ikke som noen overraskelse.

23-åringen blir nå en del av en klubb som har ambisjoner om å heve seg etter en svært skuffende sesong hvor det nesten endte med nedrykk.

Nå blir Elyounoussi trolig hentet inn for å erstatte Dusan Tadic som tidligere denne uken ble solgt til Ajax.