*Nettavisen* Sport.

Endelig, Soldado!

ENDELIG kunne Roberto Soldado juble for spillemål. Foto: Sang Tan (Ap / NTB scanpix)

Og vondt ble til verre for Ole Gunnar Solskjær.

02.03.14 19:49

TOTTENHAM - CARDIFF 1-0:

Roberto Soldado ble hentet til Tottenham i forkant av sesongen, og klubbens supportere forventet en ny storscorer på White Hart Lane.

Før søndagens hjemmekamp mot Cardiff sto spanjolen kun med fem nettkjenninger, og fire av målene har kommet fra straffemerket.

Ikke siden 20. oktober, borte mot Aston Villa, har Soldado scoret et spillemål for londonklubben, men søndag lyktes han endelig igjen.

Mot Ole Gunnar Solskjærs Cardiff-mannskap, som sliter i bunnen av Premier League, fikk spanjolen endelig grunn til å smile igjen.

Hjemmelaget tok ledelsen 28 minutter ut i førsteomgangen etter scoring av Soldado.

- Han er en fantastisk fyr, og det er deilig for ham at han scoret igjen, sa Michael Dawson i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Cardiff klarte aldri å svare på scoringen, og dermed ble vondt til verre for Solskjær og Cardiff i bunnstriden av Premier League.

- Vi kan være stolte over at vi kom hit og ga alt. De forsvarte seg godt, og vi kunne fort ha utliknet, sa Solskjær i et intervju vist på TV 2.

- Jeg er stolt over innsatsen i dag. Vi må bli mer kliniske foran mål for å score det målet vi så desperat trenger, avsluttet Solskjær.

Endelig
Tottenham startet kampen best, og Michael Dawson hadde et par gode muligheter til å score etter corner, men ballen ville ikke inn mellom stengene.

28 minutter ut i kampen kom formspiller Emmanuel Adebayor seg fri på venstrekanten. Han så Soldado komme på et flott løp inn i sekstenmeteren, og spile ballen til spanjolen.

Fra åtte meters hold gjorde Soldado ingen feil, og satte ballen enkelt i nettmaskene. Feiringen til spissen viste tydelig at scoringen betydde vanvittig mye for Soldado.

Tre minutter senere kunne fort Cardiff ha utliknet, men headingen til Steven Caulkers heading traff feil side av tverrliggeren.

Bunnstrid
Etter en svak førsteomgang hvor Tottenham var det klart beste laget, kunne man med norske øyne håpe at Solskjærs spillere kom ut på gressmatta til de siste tre kvarterene med en annen innstilling enn i den første omgangen.

Men Cardiff hadde ikke mye å stille opp med. Hjemmelaget hadde tilsynelatende full kontroll på kampen i andre omgang, og de produserte også de største sjansene.

Etter 60 minutter valgte Solskjær å sette inn Mats Møller Dæhli, og unggutten hadde flere fine involveringer, uten at det resulterte i noe.

Dermed innehar Cardiff fortsatt den nest siste plassen i Premier League, men det er bare tre poeng opp til sikker plass.

Tottenham innehar femteplassen i ligaen, og er fire poeng bak Manchester City, som innehar den viktige fjerdeplassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag