*Nettavisen* Sport.

Endelig vant Southampton igjen

ENDELIG SEIER: Southamptons Maya Yoshida (høyre) jubler sammen med lagkameratene etter sin scoring mot Everton. Kampen endte 3-0 til hjemmelaget. Foto: Toby Melville (Reuters)

Knuste Everton etter fire strake ligatap.

20.12.14 19:59

SOUTHAMPTON - EVERTON 3-0:

Etter fire strake ligatap ble det endelig jubel på St. Mary's da Southampton knuste Everton 3-0 i Premier League lørdag.

Romelu Lukaku åpnet scoringsballet, men i feil nett sammenlignet med hva som er vanlig for Everton-spissen. Belgieren var uheldig da han headet en Southampton-corner i eget mål like før pause.

Selvmålet var både av det rettferdige og fortjente slaget. Hjemmelaget var det førende laget og ble snytt for et soleklart straffespark like forut for scoringen.

Etter pause fortsatte hjemmelagets dominans i målprotokollen. Først var det Graziano Pellé som i det 65. minutt ekspederte ballen i mål etter et nydelig angrep, før Maya Yoshida stanget et strålende Steven Davis-innlegg i nettet.

Fornøyd manager

3-0-seieren var Southamptons første trepoenger i Premier League siden 8. november. Derfor var Southampton-manager Ronald Koeman en lettet mann da han møtte pressen etter kampen.

– I dag var vi fremragende. Vi kjempet utrolig godt som et lag, og det trenger man for å vinne kamper, sa Koeman til BBC Sport.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

3-0: Everton-keeper Tim Howard må gi tapt for tredje gang, på headingen fra Maya Yoshida. Foto: Toby Melville (Reuters)


Han håper at laget kan bygge videre på det spillerne leverte lørdag.

– Etter 1-0-målet fikk vi mer troen på det og mer selvtillit etter å ha tapt fire kamper på rad. Forhåpentligvis kan vi ta med oss selvtilliten videre.

Fornyet selvtillit

Siden 8. november gang har Southampton spilt uavgjort mot Aston Villa, mens Manchester City, Arsenal, Manchester United og Burnley i tur og orden er blitt for sterke for «The Saints».

Etter en strålende sesongstart har dermed Ronald Koemans menn måttet se flere lag passere seg på tabellen. Det er blitt satt spørsmålstegn ved om sesongåpningen kun var et blaff, men med seieren over Everton lørdag kan Southampton-spillerne angripe juleprogrammet med fornyet selvtillit.

Med seieren inntar Southampton 5.-plassen i Premier League, mens Everton ligger på 10.-plass. Juleprogrammet starter for Southamptons del med Crystal Palace borte 2. juledag. Everton tar imot Stoke samme dag. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.