RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Engelsk managerlegende er død

LEGENDE: Howard Kendall har et sterkt navn i Evertons klubbhistorie. Bildet er fra 9. mai i år, da Everton møtte Sunderland på Goodison Park.
LEGENDE: Howard Kendall har et sterkt navn i Evertons klubbhistorie. Bildet er fra 9. mai i år, da Everton møtte Sunderland på Goodison Park. Foto: Peter Byrne (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ingen har oppnådd sterkere resultater som Everton-manager.

Evertons tidligere suksessmanager Howard Kendall døde lørdag. Han ble 69 år gammel.

«Det er med stor sorg at Everton Football Club har fått høre om bortgangen til Howard Kendall», melder klubben på eget nettsted.

Everton omtaler Kendall som den mest suksessrike manageren i klubbens historie, og en av det største spillerne som har spilt i klubbens drakt.

Kendall sovnet inn på et sykehus i Southport med de nærmeste rundt seg.

Han spilte på Evertons midtbane gjennom 1970-tallet, men startet sin trenerkarriere som spillende manager i Blackburn Rovers i 1979.

To år senere var han på plass som manager i Everton. Der spilte han fire kamper før han ble manager på heltid de neste seks årene.

Under hans ledelse i klubben ble det noen suksessfulle år. Everton vant blant annet FA-cupen i 1984, og sesongen 1984/85 ble klubbens store år.

Da ble det seier i både den engelske eliteserien og i cupvinnercupen. Året etter ble det andreplass i serien for Everton, mens de ble seriemestere igjen i sesongen 1986/87.

Dette er de mest suksessrike årene i Evertons historie.

Kendall var også innom andre klubber, men Everton ble hans andre hjem. I tre perioder var han manager i klubben. Sist gang var i 1997/98. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere