*Nettavisen* Sport.

Eriksen: - Vi var som et nytt lag

SCORET TO: Christian Eriksen scoret to mål da Tottenham snudde og vant 3-2 mot Southampton. Foto: John Walton (Pa Photos / NTB scanpix)

Christian Eriksen ble dagens mann med to scoringer, da Tottenham snudde mot Southampton.

23.03.14 16:58

TOTTENHAM - SOUTHAMPTON 3-2:

Tottenham lå ni poeng bak Arsenal på den viktige fjerdeplassen i Premier League, før søndagens hjemmemøte med Southampton.

Tim Sherwoods menn har vært i elendig form den siste tiden, og med drømmen om Champions League-fotball neste sesong, var londonlaget nødt til å ta tre poeng hjemme på White Hart Lane, om ikke drømmen skulle bli knust.

Etter en marerittaktiv åpning på kampen for Tottenham, hvor Southampton ledet 2-0 før halvtimen var spilt, slo londonlaget tilbake og vant til slutt 3-2 etter scoring på overtid.

Fikk kjeft
Dagens mann på White Hart Lane, Christian Eriksen, forteller at laget fikk høre en tordentale av Tim Sherwood ved pause.

- Vi fikk høre en liten tale i pausen, og i andre omgang var vi som et nytt lag. Vi prøver å spille slik manageren ønsker, og det viste vi mye bedre i andre omgang, enn i den første, fortalte dansken etter kampen ifølge BBC.

Matchvinner Gylfi Sigurdsson mener laget viste karakter mot Southampton.

- Etter at vi startet kampen som vi gjorde, så viste måten vi slo tilbake på hvilke karakterer vi har i laget. Det er bedre å ligge under 1-0, eller 2-0 og komme tilbake og vinne 3-2 på hjemmebane, sier islendingen.

Marerittaktig åpning
Og det åpnet på verst tenkelig vis for Tottenham.

Londonlaget har stått høyt med forsvarsfireren helt siden Sherwood overtok managerroret i klubben, og det utnyttet gjestenes giftige angrepsrekke.

Artur Boruc tok en femmet etter 19 minutters spill. Kyle Naughton så ut til å ha full kontroll på ballen, men feilberegnet spretten på ballen totalt, og på komisk vis havnet ballen i beina til Jay Rodriguez, som plutselig var alene med Hugo Lloris.

Rodriguez var iskald alene med den franske landslagskeeperen, og sendte gjestene i føringen.

Ni minutter senere var Naughton igjen innblandet i en situasjon som kan kalles komisk.

Naughton forærte Rickie Lambert ballen, som enkelt spilte fri Adam Lallana.

Alene med Lloris var Lallana kald, og sendte Southampton enkelt opp i 2-0.

To minutter senere var danske Christian Eriksen frempå.
På bakerste stolpe banket dansken inn reduseringsmålet for vertene.

Snuoperasjonen ble fullført
Rett etter pause var samme mann frempå igjen. Roberto Soldado dro seg fri på høyrekanten og spilte fri Eriksen på bakre stolpe. Dansken hadde en enkel oppgave med å sette ballen i det åpne buret.

Tottenham presset på for seiersmålet, og så lenge ut til å stange i veggen.

To minutter på overtid dukket islandske Gylfi Sigurdsson opp, og banket ballen i nettmaskene fra 20 meters hold. Vakker scoring av islendingen!

Flere scoringer ble det ikke i London, og dermed tok hjemmelaget tre meget viktige poeng i kampen om Champions League-fotball.

Londonlaget har nå åtte poeng opp til Arsenal på fjerdeplassen, med syv serierunder igjen.

Southampton innehar 8.-plassen i den engelske toppdivisjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag