Eva Carneiro går til rettssak

Eva Carneiro vil la rettsvesen avgjøre den mye omtalte arbeidskonflikten med Chelsea.

Eva Carneiro vil la rettsvesen avgjøre den mye omtalte arbeidskonflikten med Chelsea. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Chelseas sparkede lege, Eva Carneiro, har bestemt seg for å rettens vei for å få oppsigelsen fra klubben ugyldiggjort, melder Press Association.

29.10.15 22:54

Hennes advokater har denne uken gjort det klart for å la rettsvesen avgjøre den mye omtalte arbeidskonflikten.

Carneiro ble vraket som lege for Chelseas førstelag etter en episode tidlig i sesongen. Hun ble kalt for «naiv» av Chelsea-manager José Mourinho da hun startet behandlingen av Eden Hazard ute på banen i en avgjørende fase av kampen den 8. august mot Swansea.

Mourinhos uttalelse har skapt furore, men han gikk klar av Det engelske fotballforbundet for å ha uttalt seg diskriminerende.

FAs disiplinærkomité kom til den konklusjonen etter å ha rådført seg med en språkekspert. Måten FA har behandlet saken på har også blitt kritisert av det kvinnelige nettverket innen engelsk fotball og av FAs uavhengige direktør Heather Rabbatts.

FA og Carneiro har vært uenige om hun ble gitt mulighet til å forklare seg. 42-åringen sier at hun ikke på noe tidspunkt er blitt spurt av FA om en uttalelse. FA på sin side hevder at hun ikke benyttet seg av den muligheten.

Chelsea har hele tiden ikke vært villig til å gå ut og kommentere denne interne saken. Vanligvis blir slike saker ordnet med forlik, men det har ikke Carneiros advokater lykkes med. Derfor er et søksmål neste skritt.

De nødvendige papirene må være levert til en domstol 8. november. (©NTB)

Se den nyeste episoden av Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=E-Sg_4ekDaPN1UjY9899IeV65FjEVv-llLlPi-5nXcD6x6G21ZUvcKmCg1OIN15fClMuvxx6kzsj1dDNu_HZfd22afA3QIou&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag