Gå til sidens hovedinnhold

Everton buet av banen etter ny skuffelse

Klarte så vidt å redde poeng mot jumboen.

EVERTON - LEICESTER 2-2:

Som i 12 av 17 tidligere møter i Premier League mellom klubbene endte søndagens kamp mellom Everton og Leicester uten vinner.

Det må sies å være svært skuffende for begge lag. Bunnplasserte Leicester skulle nok gjerne sett at de hadde klart å forsvare ledelsen også i sluttminuttene.

Men også Everton, som fortsetter å slite tungt med resultater langt under forventningene, har grunn til å være misfornøyde. Det fikk merseysideklubbens spillere også høre fra et buende publikum etter dommer Phil Dowds sluttsignal.

Målvakt Tim Howard vil nok glemme oppgjøret kjappest mulig. Amerikaneren hadde flere uheldige og sleppehndte involveringer, og to av dem førte til baklengsmål.

Keeperen gjorde sin gjeninntreden i Evertons førstellever mot Chelsea i forrige runde etter å ha vært skadd siden 2. juledag.

- Tim Howard hadde en sjokkerende kamp. Jeg synes det var urettferdig å sette Joel Robles på benken, selv om Howard kom tibake fra skade, kommenterte TV 2-ekspert Phil Thompson.

Misbrukte sjanser

Oppgjøret startet med lite store sjanser å melde om i begge ender. Da Everton først nærmet seg var avslutningene fra Ross Barkley og Romelu Lukaku minst en etasje for høye.

Leicester og Andrej Kramaric var også frampå, men fikk ikke ballen under tverrliggeren.

Bortelaget viste seg som det farligste laget mot slutten av første omgang, men heller ikke Jeff Schlupp hadde suksess med skuddene sine.

Etter pausen tok Everton og Steven Naismith føringen da Lukaku tok på seg arbeidet med å legge til rette for angrepskompisen tolv minutter etter hvilen.

Skotske Naismith traff heller ikke spesielt godt, men godt nok til at ballen snek seg inn ved første stolpe.

Den skuffende sesongen til Roberto Martínez' menn har aldri helt fått i gang den store poengsankingen. Kanskje var det et forvarsel da serieåpningen mot samme motstander endte 2-2, etter at The Toffees ledet to ganger.

Superinnbytte

Leicester viste også søndag at de ikke ville gi seg uten kamp. Tabelljumboen utlignet først ved innbytter David Nugent.

29-åringen med fortid som guttespiller i Liverpool kom inn få minutter etter Severtons ledermåltok, og brukte bare halvannet minutt på å sørge for at lagene var like langt.

Verken forsvarsspillet eller keeperarbeidet til hjemmelaget imponerte noen av de frammøtte på Goodison Park.

Bare sju minutter seinere ordnet tidligere Inter-spiller Esteban Cambiasso i tillegg Leicesters andre mål. Som ved den første nettkjeningen til gjestene, var ikke keeper Tim Howard patent da han forsøkte å bokse unna innlegget i forkant.

En ny frustrerende dag for Everton føltes nok noen kilo lettere da en stupheading fra Romelu Lukaku fant veien til mål, via Leicester-stopper Matthew Upsons hode.

Da var det bare to minutter igjen av ordinær tid. Samme Lukaku fikk en stor sjanse til å avgjøre på overtid, men denne gangen sto Upson i veien for belgierens hodestøt.


Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?