Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Everton med overbevisende seier da Sørloth debuterte

PRESTERTE: Alexander Sørloth gjorde en god figur mot Everton. Her i duell med Seamus Coleman. 
PRESTERTE: Alexander Sørloth gjorde en god figur mot Everton. Her i duell med Seamus Coleman.  Foto: Nick Potts (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Alexander Sørloth  fikk mye skryt av Premier League-ekspert.

EVERTON - CRYSTAL PALACE: 3-1

Everton ble flere hakk for store for Crystal Palace og Alexander Sørloth, da lagene møttes til dyst på Goodison Park lørdag.

Etter en sjansefattig første omgang skulle kampen virkelig åpne seg og etter fem minutter av andre omgang hadde både Gylfi Sigurdsson og Oumar Niasse scoret for Everton. Tom Davies ordnet en tremålsledelse da han fikk pirket ballen i mål fra kort hold, et kvarter før slutt.

Luka Milivojevic fikk æren av å pynte på resultatet for Palace, da han scoret sikkert fra straffe, etter 83 minutter.

Alexander Sørloth spilte fra start for «The Eagles» og hadde flere gode involveringer i sin første kamp i Palace-trøya. Det var det flere som la merke til.

- Med Alexander Sørloth vet du hva du får og man må spille på styrkene hans. Han skal være rimelig stolt av det han har gjort, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt om den norske debutanten, som spilte hele kampen for bortelaget.

En annen som var imponert over nordmannen var Palace-trener Roy Hodgson.

- Jeg synes han gjorde det bra i debuten sin. Han har ikke spilt på to måneder. Jeg var overrasket over at han stod hele kampen. Jeg ble imponert over hans agressjon og målbevissthet, sa Hodgson til Palaces Twitter-konto etter kampen.


- Bruker Flo-pasningen

Erik Thorstvedt fulgte trønderen nøye gjennom kampen, fra TV 2-studioet og hadde flere observasjoner og mye ros å gi den 194 centimeter høye 22-åringen.

- De bruker den gamle «Flo-pasningen» på Alexander Sørloth og plasserer han til venstre i banen og slår bestemt opp på han, analyserte Erik Thorstvedt fra TV 2-studioet i pausen.

- Han er den klart mest involverte i dette laget og har mange flere touch en Christian Benteke denne omgangen. Benteke stod oppført med 18 touch, mens vår mann hadde 34 ballberøringer, fortsatte den gamle Tottenham-keeperen.

Plassert på topp etter pause

Etter kampslutt var fotballekspert, Simen Stamsø-Møller, veldig fornøyd med Roy Hodgens avgjørelse om å sette Sørloth på topp den siste halvtimen av kampen. Nordmannen var nemlig plassert til venstre i banen i store deler av kampen.

- Jeg synes han spiller en kjempegod kamp når han blir plassert i sin beste posisjon, sa Simen Stamsø-Møller, i TV 2-studioet, etter kampen.

Stor Sørloth-sjanse

I det 65. minutt fikk Sørloth en fantastisk mulighet til å redusere for bortelaget. Alexander van Aanholt sendte et strålende innlegg mot nordmannen, som steg til værs og sendte ballen mot venstre hjørne.

Dessverre var avslutningen i keeperhøyde og Jordan Pickford fikk fingertuppene på ballen, og sendte den ut til corner. Sørloth knuste Evertons midtstopper, Ashley Williams i duellen.

Nesten målgivende pasning

Det ble en sjansefattig førsteomgang mellom «The Toffees» og bortelaget. Everton hadde overtaket i kampen og kom til flest sjanser, men Alexander Sørloth fikk sendt avgårde et utsøkt innlegg i retning Christian Benteke rett før pause. Til Palace-spillernes fortvilelse gikk belgierens heading utenfor.

Etter 40 minutter fikk Evertons midtstopper, Eliaqium Mangala, en vridning i høyre kne. Den innleide City-spilleren ble nødt til å kaste inn håndkleet før pause.

To mål på fem minutter

Det tok ikke mindre enn to minutter av andre omgang før Sørloth og Crystal Palace lå under mot Everton. Oumar Niasse jagde ballen i noe som så ut som en relativt ufarlig situasjon, men et forfjamset Palace-forsvar maktet ikke å få kontroll på ballen.

Den endte i føttene på Niasse, som kunne legge ballen tilrette for Gylfi Sigurdsson. Islendingen dro av en mann før han sendte ballen i venstre hjørne, bak en sjanseløs Wayne Hennesey.

Fem minutter senere var det Niasse som skulle notere seg for målpoengene. Senegaleseren fikk tilsendt et flott innlegg fra Cuco Martina og hadde ingen problemer med å heade ballen til høyre for keeper.

Den tidligere Brann-floppen står nå oppført med fem mål denne sesongen i Premier League.

I det 76. minuttet pirket Tom Davies ballen i mål fra kloss hold, etter mye klabb og babb i Palace-forsvaret.

Luka Milivojevic fikk æren av å pynte på resultatet for Palace, da han scoret sikkert fra straffe, syv minutter før slutt.

67. nordmannen på toppnivå

Alexander Sørloth ble den 67.nordmannen til å spille i Englands gjeveste divisjon. Norges først nordmann i den øverste engelske divisjonen var Einar Jan Aas, som spilte for Nottinham Forest fra 1981-1982. Aas spilte midtstopper, men scoret ett mål på sine 21 kamper for klubben. Kan Sørloth slå nordmannen.

Ifølge danske Ekstrabladet har FC Midtjylland presset prisen opp til 135 millioner danske kroner - nærmere 180 millioner norske kroner.

Det vil i så fall gjøre Sørloth til tidenes dyreste nordmann i fotballhistorien. Rekorden hadde Tore André Flo da han ble solgt fra Chelsea til Glasgow Rangers for 161 millioner i 2000.

Adresseavisen hevder på sin side at totalrammen for Sørloth-overgangen er på nærmere 140 millioner kroner, som eventuelt er nest dyreste pris betalt for en nordmann.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!