RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Everton utslått og ydmyket i Kiev

Everton's Romelu Lukaku må innse at Europa League-drømmen er knust for denne gang.
Everton's Romelu Lukaku må innse at Europa League-drømmen er knust for denne gang. Foto: Sergei Chuzavkov (Ap)
Sist oppdatert:
Nå er det ingen flere Premier League-lag igjen i europacupene.

Everton var Englands siste håp i europacupene denne sesongen, men torsdag var eventyret brutalt over. Dinamo Kiev ble for sterke og vant 5-2 på hjemmebane.

Everton hadde med seg 2-1-seier fra hjemmekampen i europaligaens åttedelsfinale. Det skulle vise seg å være i snaueste laget. Sammenlagt gikk ukrainerne videre med 6-4.

Returkampen i Kiev ble en målrik affære, og det startet med et smell etter 21 minutter. Da fikk Andrej Jarmolenko stjernetreff etter å ha lurt gjestenes Gareth Barry. Everton-keeper Tim Howard måtte paralysert se ballen suse opp i krysset bak seg.

Lukaku-mål igjen

Everton brukte bare åtte minutter på å komme à jour. Romelu Lukaku har scoret på bestilling i europaligaen denne sesongen og var igjen sist på ballen. Belgieren skrudde ballen opp i krysset bak Kiev-keeper Oleksandr Sjovkovski fra 20 meter og beviste at også han kan prikkskyte.

Hjemmefansen skulle likevel få mest å juble for før pause. Seks minutter etter utligningen ordnet Lukasz Teodorczyk ny ledelse for Kiev, før Miguel Veloso la på til 3-1 to minutter senere. Begge scoringene kom etter meget svakt forsvarsspill fra gjestene fra Liverpool.

Foran andre omgang var Everton avhengige av å score, men det var det i stedet Dinamo Kiev som gjorde. 11 minutter var spilt da Oleg Gusev fikk to sjanser foran mål og økte hjemmelagets ledelse til 4-1.

Stolpeskudd

Everton kjempet tappert for å spille seg tilbake i kampen og var svært nær en tidlig redusering da Ross Barkley hamret ballen i tverrliggeren fra utenfor 16- meteren. Stolpetreffet var ungguttens andre i kampen.

Også Christian Atsu, på lån i Everton fra Chelsea, kom til en fin sjanse uten å klare å overliste Kiev-keeper Vladimir Gabulov.

I stedet kom det igjen mål i motsatt ende av banen, og nok en gang var det en perle av en scoring. Drøye ti minutter gjensto av kampen da portugisiske Antunes ladet skuddfoten og hamret ballen i vinkelen fra nærmere 35 meter. Dermed var ydmykelsen komplett.

Phil Jagielkas trøstemål til 5-2 var et magert plaster på såret. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere