FA åpner for å låne ut Wembley til Chelsea og Tottenham

Tottenham og Chelsea spilte mot hverandre på Wembley i ligacupfinalen tidligere i år. Nå kan de to lagene komme til få spille langt flere kamper på den samme stadion.

Tottenham og Chelsea spilte mot hverandre på Wembley i ligacupfinalen tidligere i år. Nå kan de to lagene komme til få spille langt flere kamper på den samme stadion. Foto: Clive Mason (Getty Images)

Det engelske fotballforbundet kan komme til å låne ut Wembley til London-lagene mens klubbene oppgraderer deres egne hjemmearenaer.

10.09.15 11:03

Både Tottenham og Chelsea jobber med å få på plass nye stadioner med tilskuerkapasitet på over 60.000.

Men byggingen av nye arenaer betyr at klubbene i en periode må se seg om etter en midlertidig hjemmebane.

Tottenham må flytte fra White Hart Lane i 2017-18-seongen og skal allerede ha sett på flere alternativer, blant annet Milton Keynes' Stadium.

Det er imidlertid Wembley som skal være på toppen av ønskelisten til klubben.

- Her for å hjelpe

Derfor gleder de seg nok stort over FA-direktør Martin Glenns siste uttalelser.

Glenn forteller, ifølge London Evening Standard, at forbundet har en plikt til å hjelpe klubbene med å kunne oppgradere hjemmearenaene.

- Vi har en forpliktelse til fotballen. Jeg snakker ikke om noen spesifikke klubber, men det er i vår interesse at klubber kan oppgradere deres hjemmearenaer. Hvis det er mulig for oss å hjelpe dem med å låne ut Wembley i en mellomperiode, så støtter vi absolutt det, sier Glenn.

FA-direktøren tror også at en løsning hvor de låner ut Wembley vil være med på å løfte forbundet økonomisk, samtidig som de hjelper engelske klubbene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

NY STADION: Tottenham-fansen gleder seg til å få på plass den nye stadionet som skal ha plass til over 61.000 tilskuere. Foto: Dan Mullen (Getty Images)

Vurderer Twickenham

Det er uvisst om det vil la seg gjøre at både Chelsea og Tottenham deler Wembley samtidig.

Foreløpig har de blåkledde ikke kommet i gang med byggingen, og det er usikkert når og hvor lenge Chelsea har behov for å låne en midlertidig stadion.

Engelsk presse hevder at Chelsea også ser på rugby-arenaen Twickenham som en mulig midlertidig hjemmebane.

Twickenham har plass til 82.000 tilskuere, mens Wembley har en tilskuerkapasitet på 90.000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.