*Nettavisen* Sport.

FA vil se nærmere på ny Blatter-opplysning

Det engelske fotballforbundet (FA) vil gå grundigere gjennom FIFA-president Sepp Blatters siste utspill Foto: Adam Davy (Pa Photos)

London (NTB-AFP): Det engelske fotballforbundet (FA) vil gå grundigere gjennom FIFA-president Sepp Blatters siste utspill om at tildelingen av VM til Russland var avgjort før avstemningen.

Det opplyste FA-formann Greg Dyke onsdag.

Blatter skal ha sagt i et intervju med det russiske nyhetsbyrået TASS at det var inngått en avtale om å gi VM-sluttspillet i 2018 til Russland, og VM i 2022 til USA. Men UEFA-president Michel Platini var imot dette slik at Qatar fikk VM i 2022.

England var også en av søkerne til VM i 2018, men falt ut allerede i den 1.-runden etter å bare å ha fått to stemmer i voteringen blant FIFA-delegatene.

– Vi vil se på detaljene rundt hva Blatter sier, sa Dyke under et møte i det britiske parlamentets kultur-, mediene- og sportskomité onsdag.

– Jeg mistenker at svaret (fra Blatter) vil være «Jeg ble feilsitert». Hvis han sier det mener jeg at det er noe å etterforske. Det er ikke noe av det Blatter sier som overrasker meg, sa Dyke.

Han tolker det dessuten dit hen at Blatter sier at Russland ville ha fått VM nærmest uansett hva som hadde skjedd.

FA brukte rundt 280 millioner kroner (21 mill. pund) på Englands søkerprosess, inkludert 33 millioner kroner (2,5 mill. pund) av det britiske folks skattepenger.

– Vil vil selvsagt se nærmere på det. Jeg tror det ville være en god idé. Men hvem skal vi få tilbake pengene våre fra? FIFA? Jeg er enig at det ville være flott om skattebetalerne får tilbake pengene sine, sa FA-formannen.

Han opplyste samtidig at det ikke er noen planer om at England vil gå inn og arrangere et VM-sluttspillet i 2018 eller 2022 hvis Russland og Qatar skulle miste sine tildelinger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.