Færre United-supportere etter 7.-plassen

DÅRLIGE TIDER: Manchester United hadde en svak sesong i fjor. Det merkes også på supporterklubbens medlemstall.

DÅRLIGE TIDER: Manchester United hadde en svak sesong i fjor. Det merkes også på supporterklubbens medlemstall. Foto: Andrew Yates (Afp)

Har satt i gang tiltak for å ta tilbake tronen.

Forrige uke kunne Liverpools norske supporterklubb kunngjøre at den har passert Manchester United i medlemstall og nå er Norges største.

Liverpools supporterklubb har nå 40800 medlemmer og regner med at ganske nøyaktig 40.000 av disse er norske.

2-3 prosent ned
Daglig leder i Manchester United supporters club scandinavia, Bernt Hjørnevik, må vedgå at en svak United-sesong i fjor gjør at medlemstallene i klubben har sunket.

- Det er vanskelig å si hvilke tall vi ligger på i dag, men vi har en offisiell telling 31. mai hvert år. I år viste den at vi har en nedgang på 2-3 prosent sammenlignet med i fjor, sier Hjørnevik til Nettavisen.

JOBBER PÅ: Bernt Hjørnevik ser gjerne at United tar tilbake supportertronen i Norge.

Supporterklubben ser nå på hvilke tiltak som kan gjøres for å ta tilbake tronen fra Liverpool-supporterne.

- Vi har blant annet etablert en juniorklubb for de minste. Der har vi fått inn 500-550 medlemmer siden lanseringen. Samtidig ser vi jo at vi har fått 3-4000 nye medlemmer. Ser man de opp mot de som enten har meldt seg ut eller ikke har fornyet medlemskapet, er vi altså litt bak der vi var i fjor.

Tror ikke på Falcao-effekt
- Det ligger et enormt potensialet i fans som ikke er medlem av supporterklubben. Da gjelder det for oss å komme opp med gode kampanjer, tilbud og gjøre det attraktivt for folk å ta del i en supporterklubb.

- Er kjøp av spillere som Radamel Falcao og Angel Di Maria noe som kan flytte nåla for dere?

- Det må vi nok se mer på sikt. Jeg tror det får en større effekt på salg av spillertrøyer og lignende. Man får jo inntrykk av at spillernavn er vel så viktig som hvilken drakt man har på, sier Hjørnevik.

I Liverpools supporterklubb jubler man i disse dager over nyheten om at man er størst i Norge.

- Vi har vel lenge trodd at de helrøde fra Anfield har større krefter enn noen annen klubb her til lands, men dette bekrefter det jo. Vi har aldri opplevd maken til pågang siden Supporterklubben ble startet i 1980. Vi har vokst med nesten 3500 medlemmer på tolv måneder, sier Tore Hansen.

Søndag kan Radamel Falcao, Daley Blind, Marcos Rojo og Angel Di Maria få sine debuter på Old Trafford mot QPR. Kampen kan du følge i vårt livesystem.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.