*Nettavisen* Sport.

Får slakt: - Uten tvil det verste vi har sett under Klopp

NEDSLÅTT: Liverpool-spillerne gikk slukøret av banen etter fadesen mot Watford. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)

Jürgen Klopps gode start i Liverpool har tatt en brå sving.

21.12.15 14:20

Etter 0-3-tap for Watford har Liverpool-spillerne fått kritikk fra flere hold. Alt hadde sett så lyst ut de første ukene med Jürgen Klopp som manager. Nå er ting endret på Merseyside, og de rødkledde står med kun ett poeng på de tre siste kampene, mot henholdsvis Newcastle, West Bromwich og Watford.

En av kritikerne er Liverpool-legenden Graeme Souness. Under Sky Sports sin sending i forbindelse med Premier League-runden, søndag, hevdet Souness at det ikke er noen rask måte å snu dette på for Klopp. Han har rett og slett ikke spillerne til å prestere på øverste nivå.

- Jeg tror ikke spillerne er gode nok. Det ligger mye arbeid foran nå. Nå gjelder det at spillerne tar i et tak, og ikke begynner å synes synd på seg selv, mener Souness.

- Ja, de har noen fantastiske spillere, og noen som kan bli bra. Men dette er ikke noe som vil snu raskt. Her må spillerne gå den lange vei.

- Største skuffelse

Etter tapet for Watford innrømmet Klopp at ting ikke er som det skal i Liverpool for tiden.

- Forhåpentligvis er dette den største skuffelsen jeg vil oppleve i Liverpool, sa manageren til Sky Sports etter kampen.

Lokalavisen, Liverpool Echo, skriver at dette i alle fall er «uten tvil den verste opptredenen under Klopp.»

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFET: Graeme Souness mener Liverpools spillere er for dårlige. Foto: (Foto: Scanpix)

Tyskeren mener at laget ikke er så svakt som Souness skal ha det til, men at man ikke presterer slik man ønsker for tiden.

- Jeg vet hvor sterkt dette laget kan være, og det er min jobb å få det beste ut av det vi har, mener Liverpool-sjefen.

- Ikke sterke nok

Også John Barnes, som herjet på kanten for Liverpool på 80- og 90-tallet, er kritisk til det han har sett hos Anfield-klubben de siste kampene.

Han er helt uenig med Klopp, når tyskeren hevder laget er sterkt nok.

- For at Liverpool skal vinne kamper, må de spille god fotball. De må spille slik de gjorde mot Manchester City. Klarer de ikke det hver kamp, så er kanskje ikke laget sterkt nok? Er de fysisk sterke nok? Kan de kjempe ned motstanderene? Nei, de er ikke sterke nok, sier Barnes ifølge Liverpool Echo.

Barnes sier videre at han elsker Jürgen Klopp, men han er klar på at dersom manageren skal bli en suksess i Liverpool, så trenger han å forsterke troppen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TAKTIKER: Jürgen Klopp forsøkte å instruere spillerne sine mot Watford, men det var til liten nytte. Foto: Matt Dunham (Ap)

Høye forventninger

Med et januar-vindu på trappene, hvor Premier League-klubbene igjen kan hente spillere, stiger på ny forventningene i Liverpool by. Men forhåpningene bør ikke være for store, skal vi tro Klopp selv.

Tyskeren har nemlig vært klar på at det ikke vil skje store ting i hans første overgangsvindu som Liverpool-manager. I stedet vil han jobbe med de spillerne han har.

Skulle det likevel komme inn spillere, virker midtstopperplassen til å være en av posisjonene Klopp ønsker å forsterke. I den posisjonen kobles Liverpool med blant annet Neven Subotic og Joel Matip.

I tillegg skal Liverpool være nær ved å signere stjerneskuddet Marko Grujic fra Røde Stjerne Beograd, men midtbanespilleren lånes mest sannsynlig tilbake til Beograd for resten av sesongen.

Liverpool ligger for øyeblikket på niendeplass i Premier League, og har fem poeng opp til fjerdeplassen som gir Champions League-spill neste sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.