RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fellaini fnyser av kritikken fra fjoråret

HAR SNUDD: Manchester Uniteds Marouane Fellaini foretrekker å se framover og ikke bakover, men innrømmer at han hadde det tøft i klubben for et år siden.
HAR SNUDD: Manchester Uniteds Marouane Fellaini foretrekker å se framover og ikke bakover, men innrømmer at han hadde det tøft i klubben for et år siden. Foto: Oli Scarff (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Pisspreik. Det er min mening.

Marouane Fellaini har hatt en varierende tid som Manchester United-spiller. Han fulgte etter David Moyes på ferden fra Everton til de røde djevelene i løpet av sommeren 2013.

Den første sesongen på Old Trafford ble langt fra det både Moyes og Fellaini hadde håpet. Men i motsetning til manageren som måtte finne seg en ny jobb i fjor, har Fellaini fått et år til på seg til å overbevise United-fansen.

Den sjansen har belgieren tatt gått vare på. Under Louis van Gaals ledelse har 27-åringen med den omfangsrike manken blitt en viktig brikke, spesielt i lagets sterke rekke med kamper denne våren.

Fellaini har ikke for vane å være bombastisk i uttalelsene. Men angående kritikken han fikk i fjorårssesongen, legger han ikke skjul på hva han mener.

Kritisert for alt

- Det var en vanskelig sesong for alle sammen, ikke bare meg. Men kritikken kom mot meg fordi jeg var spilleren Moyes hentet. Jeg spilte noen gode kamper, men jeg ble kritisert for dem også. Det var mange som snakket om meg og kvaliteten jeg holdt, sier den høyreiste midtbanespilleren til Daily Mail.

Det hører med til historien at Fellaini var uheldig med skader. Han avfeier blankt at han ble en dårligere spiller forrige sesong, for så å finne tilbake til ferdighetene i denne.

- Jeg var fem år i Everton, og spilte godt hver sesong. Så mistet jeg grepet på både fotballen og ferdighetene, alt sammen, i ett år. Pisspreik. Det er min mening. Og nå har kvalitetene mine kommet tilbake. Det er ikke slik det er, påpeker Fellaini.

(Artikkelen fortsetter runder bildet)

EN ANNEN DANS: Marouane Fellaini scoret da Man. United endelig slo Man. City igjen for et par uker siden, og attpåtil klatret forbi byrivalen på tabellen.

Foran forrige sesong var han den eneste spilleren David Moyes handlet inn i løpet av overgangsvinduet. Situasjonen var en ganske annen på Old Trafford et år senere.

- Forskjellen var at det kom inn fem spillere i sommer, og ikke bare meg. Det hadde vært noe helt annet dersom fem spillere hadde kommet samtidig som meg, men det gjorde de ikke, sier belgieren.

- Idiotisk

Fellaini mener han fikk skylden for mye av problemene i Manchester United forrige sesong, selv da han ikke var på banen.

- Det var idiotisk og en dårlig opplevelse, erkjenner han, og forteller at det var tøft å komme seg gjennom all kritikken han fikk for debutsesongen i rødt.

VM-sluttspillet med Belgia bidro til at han holdt motet oppe, hadde mye motivasjon og  var innstilt på å glemme den vanskelige fjorårssesongen.

I Brasil-VM leverte Fellaini meget bra. Det ble starten på et comeback i United som har gått veldig mye bedre.

- Det er noe annet nå. Folk og fans er med meg og ikke mot meg. Forrige sesong var ille for alle, men jeg har hatt kreftene til å komme meg videre. Sånn er fotball. Jeg lærte mye av det og jeg er sterkere mentalt. Jeg har alltid ment at jeg er det, men nå mener jeg der mer enn noen gang.

Vurderte klubbskifte

Fellaini innrømmer at han tenkte på å forlate Manchester United etter bare én sesong, men han bestemte seg for å forholde seg til kontrakten.

Avgjørelsen tok han etter å ha snakket med Louis van Gaal. De ble enige  om at han skulle vise hva han er god for.

- Dette er en stor klubb og jeg ville vise at jeg kan spille her. Jeg jobbet hardt. Jeg har ikke spilt alle kampene denne sesongen, men jeg har spilt mer enn i fjor. Jeg spiller mye bedre, men det gjør laget også, så dette har vært bra for alle, understreker Fellaini.

Søndag blir det et gjensyn med Goodison Park og Everton for den hodesterke 27-åringen.   

Oppgjøret kan du følge direkte i Nettavisens livesystem. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere