Gå til sidens hovedinnhold

Ferguson ga Mourinho grønt lys for Pogba-overgang

Godkjente United-managerens plan under middag.

Under en middag skal Sir Alex Ferguson ha gitt José Mourinho sin velsignelse til å hente tilbake Paul Pogba til Manchester United.

Det er den engelske tabloidavisen Daily Mail som skriver at de to profilene i internasjonal fotball har delt en bedre middag sammen.

Paul Pogba forlot Manchester United i 2012, da han mente han burde fått flere sjanser på førstelaget av daværende manager Sir Alex Ferguson. Den franske fotballstjernen har blant annet uttalt at han ble forbannet da Ferguson brukte høyreback Rafael da Silva på midtbanen i en kamp mot Blackburn i 2011, mens Pogba ble sittende på benken.

Den skotske managerlegenden avslørte på sin side i sin biografi at han hadde særdeles lite til overs for det franske talentets agent, Mino Raiola.

– Allerede fra første øyeblikk stolte jeg ikke på ham. Det er en eller to agenter jeg ganske enkelt ikke liker. Mino Raiola er en av dem, skriver Ferguson i «My Autobiography», som ble utgitt i 2013.

Enden på visa ble uansett at Pogba forlot Manchester United og gikk til Juventus for «småpenger». Nå er 23-åringen på vei tilbake til Old Trafford for over én milliard kroner, en overgangssum som vil gjøre ham historisk som verdens dyreste fotballspiller.

Stikk til pressen

Ifølge Daily Mail er José Mourinho interessert i å jobbe tett med Ferguson og skotten, som er en av klubbens direktører, skal ha gitt den ferske Manchester United-manageren grønt lys til å hente tilbake Pogba.

Rekordovergangen er ventet å gå i orden i løpet av kort tid. Til tross for at Raiola har insistert på at ingen avtale er på plass, skriver Times at det ikke lenger er et spørsmål om Pogba blir United-spiller, men når. Midtbanespilleren vil ifølge den seriøse avisen uansett ikke spille Community Shield-kampen mot Leicester 7. august og vil heller ikke blir klar til serieåpningen mot Bournemouth én uke senere.

– Journalister er som papegøyer. Ingen avtale mellom klubbene. Det er et spill mellom den italienske og britiske pressen om hvem som annonserer det først og om hvem som er verst, hevder imidlertid Raiola på Twitter.

Pogba er for tiden på ferie i Los Angeles og kom selv med et stikk til pressen lørdag på sin Instagram-konto.

– Siste nytt: Pogba gjennomfører medisinsk sjekk i Universal Studios fornøyelsespark i California, skriver franskmannen til et bilde hvor han poserer i parken.

Pogba la også ut et innlegg der han fleipet om at kontrakten var underskrevet i fornøyelsesparken.

Zidane på jakt

Dersom det stemmer at det kun er formaliteter som gjenstår før Pogba er tilbake i Manchester United, betyr det at Real Madrid må se etter andre alternativer.

Ifølge spanske AS har Zinédine Zidane sett seg ut fire alternativer i Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Nemanja Matic (Chelsea), Moussa Sissoko (Newcastle) og Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain).

Veratti har imidlertid allerede vært ute og avkreftet ryktene om en overgang.

– Jeg er smigret over at en klubb som Real Madrid er interessert i meg, men jeg har bestemt meg for å bli i Paris. Jeg ønsker å bli her til vi har vunnet mesterligaen, sa italieneren til Le Parisien lørdag, ifølge AS.

Juventus spilte for øvrig sin tredje treningskamp for sommeren lørdag uten Pogba og flere av de andre stjernene. Den italienske seriemesteren slo South China 2-1. (©NTB)

Kommentarer til denne saken