*Nettavisen* Sport.

Ferguson i ny bok: - Det var riktig å ansette Moyes

FORSVARER VALGET: Sir Alex Ferguson forsvarer valget om å peke ut David Moyes som sin erstatter i Manchester United.

FORSVARER VALGET: Sir Alex Ferguson forsvarer valget om å peke ut David Moyes som sin erstatter i Manchester United. Foto: Anna Gowthorpe (Pa Photos)

Men skotten innrømmer at de så på flere andre kandidater først.

22.09.15 06:57

David Moyes klarte ikke fullføre en hel sesong med Manchester United før han ble bedt om å gå.

Likevel mener mannen han erstattet jobben til, sir Alex Ferguson, at avgjørelsen om å ansette Moyes var riktig.

- Fungerte ikke

Ferguson lanserer i disse dager sin nye bok «Leading», hvor han forteller om prosessen rundt ansettelsen.

- Vi valgte David Moyes. Han hadde hatt kontinuitet i jobben sin i Everton i 11 år og viste at han var sulten. Det var ingen som visste om avgjørelsen bortsett fra Glazer-familien, David Gill og jeg. Da vi ansatte ham, så var pressen enstusiastiske for en britisk manager. Dessverre, så fungerte det på en eller annen måte ikke for David. Men prosessen (rundt ansettelsen) var perfekt, skriver Ferguson i sin nye bok, ifølge Daily Mail.

En av grunnen til at United-ledelsen trolig endte opp med Moyes som Fergusons erstatter var mangelen på tilgjengelige erfarne managere på tidspunktet han sluttet.

Ferguson skriver blant annet at han var i kontakt med Pep Guardiola i 2012, hvor han da ga spanjolen beskjed om å ringe ham før han takket ja til eventuelt tilbud fra en annen klubb. Det gjorde han imidlertid ikke, og signerte i stedet for Bayern München.

Flere kandidater

Skotten nevner også flere store trenernavn, uten å gå innpå hvor interessert klubben var i dem.

- Det var tydelig at Jose Mourinho hadde gitt sitt ord til Roman Abramovich om at han skulle returnere til Chelsea og at Carlo Ancelotti skulle ta over for ham i Real Madrid. Vi visste også at Jürgen Klopp var fornøyd med å være i Borussia Dortmun og at kom til å signere en ny kontrakt. Louis van Gaal hadde fått ansvaret om å lede Nederland i VM i 2014, forteller Ferguson.

Ryan Giggs tok midlertidig over for David Moyes på slutten av sesongen i 2014, før nevnte Van Gaal ble ansatt som klubbens nye manager før 2014-2015-sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.