RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KRITISK: Alex Ferguson tror ikke Arsenal vil få det til under Arsene Wenger.
KRITISK: Alex Ferguson tror ikke Arsenal vil få det til under Arsene Wenger. Foto: Adrian Dennis (Afp)

Ferguson med ny Wenger-kritikk

Mener Arsenal ikke har utviklet seg på mange år.

I et intervju med ESPN, går Alex Ferguson til angrep på Arsenal og Arsene Wenger. Den tidligere Manchester United-sjefen hevder rivalene ikke har klart å utvikle seg etter at de vant ligaen i 2004, og at det er der hovedproblemet til Arsene Wenger ligger.

- Det er akkurat som med meg selv. Hvis jeg ikke hadde klart å utvikle 94-laget eller 99-laget mitt, ville jeg mest sannsynlig hatt de samme problemene som Arsene har. Han følger dog sin overbevisning, og han tror på den, forteller Ferguson.

Vanskelig manager-valg
Til tross for å ha kritisert franske Wenger, synes Ferguson det er vanskelig å finne noen god erstatter for 65-åringen.

- Med alt det presset som er i Arsenal, hvem skal de finne til å erstatte Wenger? Hvem skal de finne som passer bedre til klubben enn Wenger? Det at de ikke klarer å finne noen erstatter er hovedgrunnen til at de ikke har sparket han, hevder skotten.

Wenger har sittet som Arsenal-sjef i 19 år, og hvert eneste år går ryktene om at han skal være ferdig som manager på Emirates Stadium. Hver august er det likevel mannen med frakken som dirigerer de røde og hvite fra London.

Tar tid
Det å bytte manager når man har hatt den samme sjefen i 20-30 år er ikke alltid lett.

Nettopp dette merket Manchester United selv, da nevnte Ferguson la opp i 2013. Inn kom David Moyes, og etter bare én sesong forsvant Moyes ut igjen av klubben. Resultatene var ikke i nærheten av det Ferguson hadde oppnådd.

- Det er vanskelig. Å erstatte en manager som har vært i klubben i 27 år vil aldri være lett. Måten jeg styrte klubben, den filosofien jeg hadde... Alle i klubben var mine folk. Det måtte bli vanskelig, mener 73-åringen.

Nå har Louis van Gaal tatt over roret på United-skuta, og ting begynner å gå riktig vei igjen for de røde djevlene. Ferguson mener at van Gaal har gjort forandringer i hele klubben, og at det er det som er nøkkelen til at klubben nå er på vei oppover igjen.

- Han har endret hele systemet i klubben, noe som var viktig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere