RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferguson mener det vil være «tåpelig» å sparke Mourinho

Sir Alex Ferguson er tydelig på at Chelsea ikke bør sparke Jose Mourinho.
Sir Alex Ferguson er tydelig på at Chelsea ikke bør sparke Jose Mourinho. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)
Den tidligere Manchester United-manageren avslører at han har vært i kontakt med Jose Mourinho.

Chelsea-manager Jose Mourinho er under et enormt press etter at laget hans tapte 0-1 hjemme mot Bournemouth i helgen. Den regjerende seriemesteren har så langt hatt en katastrofal sesong og ligger for øyeblikket på en svært skuffende 14. plass i Premier League.

Det har satt fart i spekulasjonene om at Mourinhos tid på Stamford Bridge går mot slutten.

Får støtte av Ferguson

Men nå får portugiseren støtte av tidligere Manchester United-manager sir Alex Ferguson. Skotten mener det vil være «tåpelig» av Chelsea-manager Roman Abramovich å sparke Mourinho.

- Han har sparket så mange trenere de siste ti årene at jeg er sikker på at han har lært nå. Han må stole på at Jose kan snu dette. Det er ikke noe poeng å sparke en av tidenes beste trenere. Han har vunnet Champions League to ganger, han har vunnet ligaen i alle landene han har vært trener, han har vunnet de store trofeene. Det vil være tåpelig å sparke ham. Det ville vært elendig lederskap, sier Ferguson ifølge The Telegraph.

- Finner en løsning

Skotten forteller videre at han har sett flere av Chelseas kamper og at han har snakket med Mourinho flere ganger. Han virker overbevist om at Chelsea-manageren vil klare å snu den dårlige trenden.

- Alle gode ledere vil finne en løsning. Jose kommer til å finne en løsning og ting vil gå tilbake til det normale igjen. Det ser ikke bra ut for øyeblikket, men jeg kjenner fyren og arbeidet han har gjort i fotballen, så jeg ser ikke for meg at dette varer lenge, forklarer Ferguson.

Den tidligere United-sjefen trekker blant annet frem skaden til keeper Thibaut Courtois og John Terrys problemer i starten av sesongen som noen av årsakene til at det har blitt vanskelig for Chelsea denne sesongen.

Onsdag spiller Chelsea hjemme mot Porto i Champions League, før de møter serieleder Leicester i Premier League neste mandag. Ifølge enkelte engelske medier vil disse to kampene avgjøre om Mourinho vil få fortsette som lagets manager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere