RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NY HØST: Bojan Krkic har Mark Hughes' tillit i Stoke og har fått et løft etter overgangen bort fra Barcelona. Bojans far forteller at sønnen slet med panikkanfall under tiden i Katalonia.
NY HØST: Bojan Krkic har Mark Hughes' tillit i Stoke og har fått et løft etter overgangen bort fra Barcelona. Bojans far forteller at sønnen slet med panikkanfall under tiden i Katalonia. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Fikk panikkanfall etter mobbingen

Sist oppdatert:
Ble mobbet og presset ut av Barcelona - nå blomstrer han i Stoke.

For sju-åtte år siden ble Bojan Krkic regnet som et av verdens største fotballtalenter.

Angrepsspilleren, som er oppvokst i Katalonia med serbisk far og spansk mor, ble imidlertid ikke like god som mange hadde håpet og trodd.

Etter å ha startet seniorkarrieren i Barcelona har 24-åringen nå havnet i Stoke via mislykkede opphold Roma, Milan og Ajax.

Etter debuten for Barcelona i 2007, var alle sikre på at Bojans karriere skulle skyte fart. Han debuterte i yngre alder enn Lionel Messi og i enkelte kamper ble Ronaldinho vraktet til fordel for ham.

Papparazzi-press
I et intervju med Daily Mail, forteller Bojans far, Bojan Sr. at sønnen slett ikke følte seg velkommen av alle i Barcelona.

- De andre var internasjonale stjerner. De så en liten gutt som startet kamper i stedet for dem. Du kan tenke deg, det var ikke lett. Det var veldig tøft. Han var ikke velkommen av alle, forteller Bojans far.

Garderoben var imidlertid ikke eneste sted som opplevdes tøft for stortalentet på den tiden. Samtidig som han prøvde å bli akseptert i laget og leve opp til de enorme forventningene fansen hadde, slet han også med skolearbeidet.

- Han forsøkte å fortsette forelesningene, men det ble umulig. Hver dag sto det papparazzi-fotografer utenfor og ventet. Det ble for mye. Det ble til at han gjorde at via nett. Kveldene før kamp, satt han oppe og leste. Dagen før han ble matchvinner i Champions League-kvartfinalen mot Schalke satt han oppe og leste om Platon og Aristoteles, forteller faren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FØRSTE SESONG: En ung Bojan i sin første Barcelona-sesong.


Panikkanfall
Forventningene, fiendtligheten i garderoben, fotografene ... samlet ble det for mye for talentet. Bojan Sr forteller hvordan sønnen etter hvert ble rammet av panikkanfall.

Det endte med at familien besluttet å holde gutten gjemme fra Fotball-EM 2008.

- Vi bodde sammen noen minutter fra stadion. Han kunne ikke engang gå ut på gaten. Han trengte hvile.

Samme sommer forlot Frank Rijkaard trenerbenken i Barcelona og ble erstattet av Pep Guardiola. Det forandret mye for Bojan, som ikke hadde samme tillit under spanjolen.

INGEN SUKSESS: Bojan ble ingen stor suksess i Roma.

Opptur i Stoke
Etter mislykkede opphold i Roma, Milan og Ajax, returnerte Bojan til Barcelona. Framtiden syntes usikker før en kjent stemme slo på tråden.

- Da Mark Hughes var i Manchester City, ringte han og prøvde å hente Bojan. Det samme gjorde han som manager i Fulham. Da han ringte igjen fra Stoke, sa Bojan at han vil spille for en klubb der han er verdsatt. Navnet på klubben spilte ingen rolle. Han ble overbevist til å flytte til England.

Pappa Krkic gleder seg over å se at sønnen har fått fart på karrieren igjen på Britiannia Stadium.

- I Stoke spiller han som et dyr. Han sparer sitt beste til de store kampene. Han elsker Mark Hughes og hans kreative treninger. Han får også spille bak angriperne og elsker friheten, men jobber også steinhardt for laget. Han jager på alt.

Bojan har hatt en god start på sin Stoke-karriere, og kan med nok en god prestasjon i mandagens møte med Chelsea, nærme seg tidlig heltestatus på Britannia.

Du kan følge kampen direkte i vårt livesystem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere