*Nettavisen* Sport.

Fikk sparken i Tottenham. Får fremdeles millionlønn

STIGER: Ja, Emmanuel Adebayor. Sparekontoen din stiger i antall kroner. Foto: (Getty Images)

Emmanuel Adebayor levet livets glade dager.

04.12.15 11:09

Tidligere i høst ble Emmanuel Adebayor løst fra kontrakten med Tottenham.

Nyheten var ikke overraskende, ettersom klubben forsøkte å kvitte seg med ham i overgangsvinduet tidligere på året.

Selv om Adebayor nå er arbeidsledig, kan man ikke si at han lider spesielt økonomisk, ifølge Daily Mail.

Sluttpakke i City
Togoleseren tjente 1,4 millioner kroner, med dagens kurs, i uken i Tottenham, og fikk også utbetalt en sluttpakke i Manchester City.

Som en del av avtalen da spissen gikk til Tottenham, sa City seg villig til å betale et mellomlegg på lønnen hans ut den opprinnelige kontrakten.

Da Adebayor undertegnet for City i 2009, skrev han på en avtale fram til 2014. Mellomlegget City betalte fra han forlot klubben i 2012 og fram til 2014 skal ha vært på rundt 75.000 pund i uka. Det tilsvarer rundt 960.000 kroner per uke etter dagens kurs.

Da han takket for seg for godt på Etihad i 2012 fikk han utbetalt mellomlegget for de siste to kontraktsårene av den lyseblå klubben. City har senere nektet for at Adebayor fikk utbetalt så mye for de siste to årene, men kilder Daily Mail har vært i kontakt med, bekrefter at dette er tilfellet.

City skal også ha betalt deler av lønnen til Adebayor, mens han var på lån i Tottenham i 2011. Da skal det også ha vært snakk om millionbeløp.

Adebayor skal dermed ha fått utbetalt rundt 1,8 millioner pund i ettertid av City, noe som tilsvarer rundt 23 millioner norske kroner i dag.

Fra Tottenham håver veteranen inn rundt 100.000 pund i uka fram til hans opprinnelig kontrakt med londonklubben ville løpt ut. Den løper fram til 30. juni neste sommer. Det betyr at spissen kommer til å få utbetalt totalt 1,2 millioner pund, 15 millioner norske kroner.

Kobles til Serie A
Adebayor har vært koblet til et par Serie A-klubber den siste tiden, men han har ennå ikke kommet til enighet med noen ny arbeidsgiver.

Inntil spissen setter signaturen sin på en kontrakt hos en ny klubb, vil han fortsette å håve inn velfortjente pund fra Tottenham.

Dersom spissen får seg ny arbeidsgiver, opphører disse utbetalingene. Hvis ikke kommer han til å tjene greit, frem til den opprinnelige kontrakten han hadde med Tottenham utløper neste sommer.

Adebayor skal, ifølge Telegraph, ha kastet øynene mot en ny arbeidsgiver. Chelsea skal være spissens førstevalg til ny klubb, men det er vel tvilsomt om Jose Mourinho er interessert i togoleserens tjenester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag