*Nettavisen* Sport.

Fire spisser Liverpool bør se nærmere på

SE PÅ DEM, BRENDAN! Her er fire mann Liverpools manager Brendan Rodgers bør kikke nærmere på.

SE PÅ DEM, BRENDAN! Her er fire mann Liverpools manager Brendan Rodgers bør kikke nærmere på. Foto: (NTB scanpix)

Liverpool er på spissjakt.

31.07.14 12:26

Liverpool så lenge ut til å ha sikret seg spissen Loic Remy fra QPR, men overgangen strandet, trolig fordi franskmannen ikke bestod den medisinske testen.

Manager Brendan Rodgers har fortalt at klubben fortsatt ser etter forsterkninger.

Vi har tatt en titt på fire spillere som som vi mener Merseyside-klubben bør ta en nøyere titt på.

Klikk på bildet for å forstørre.

Swansea gjorde lurt i å kjøpe Wilfried Bony fra Vitesse for 13 millioner pund. Foto: Lindsey Parnaby (Afp)

Wilfried Bony

Ivorianeren ble toppscorer i den nederlandske Eredivisie 2012/13-sesongen, hvor han scoret hele 31 ganger på 30 kamper for Vitesse. Det førte til at Swansea slo egen overgangsrekord da spissen ble hentet for 13 millioner pund i fjor sommer.

Etter en noe treg start for waliserne, like mye på grunn av manglende spilletid som svake prestasjoner, beviste ivorianeren etter hvert at han taklet nivået i Premier League med glans. Målene begynte faktisk å renne inn i andre halvdel av sesongen.

Det skal trolig en stor sum til for at waliserne gir slipp på sin nye stjerne, men det er lettere å rettferdiggjøre en stor kjøpesum når spilleren allerede har bevist at han kan blomstre i den engelske ligaen. Det samme argumentet ble nok brukt da Liverpool betalte hele 25 millioner pund for Adam Lallana tidligere i sommer.

Vi mener at Bony er komplementær spisstype til Daniel Sturridge, som er rask og farlig i bakrom. Bony er sterkere fysisk, god i luften og har en aldeles strålende skuddfot. Han kan score mål fra stillestående posisjon fra 25 meter og inn.

Vi tror Liverpool gjør lurt i å se nærmere på Swansea-spissen. Dette er vel også den spissen vi anser som favoritt til å havne på Anfield.

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅLMASKIN: Jackson Martínez ble toppscorer i Portugal forrige sesong. Foto: Miguel Riopa (Afp)

Jackson Martínez

27-åringen har briljert i den portugisiske ligaen siden sin ankomst i 2012, og har derfor vært koblet til en rekke store europeiske klubber. Han produserte mange mål i Medellin i Colombia og Jaguares Chiapas i Mexico før han kom til Portugal og fortsatte sin imponerende scoringsproduksjon der.

På de siste fem sesongene har han scoret 74 mål på 118 ligakamper.

Martínez har en utkjøpsklausul som ligger på cirka 340 millioner kroner. Det skal ha skremt bort noen klubber, men rykter vil ha det til at portugiserne er villige til å lytte til bud for toppscoreren i den portugisiske ligaen.

Det er alltid en viss usikkerhet rundt spillere som ikke har fått prøve seg i den engelske ligaen, om de vil takle nivået og ikke minst tempoet. Colombianeren, som har kallenavnet «cha cha cha» på grunn av måten han danser seg frem på banen, er en nokså komplett spiss som vi tror vil fortsette å score mål, skulle han få muligheten i England.

Noe overraskende startet han ikke første kamp i VM for Colombia, men det var ingen tvil om at Colombia så farligere ut da Martínez kom på banen enn da han satt på benken.

Liverpool har allerede blitt koblet til Martínez, og vi mener de har god grunn til å vurdere spissen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TALENT: Domenico Berardi blir sett på som ett av Italias største fotballtalent. Foto: Filippo Monteforte (Afp)

Domenico Berardi

Her går vi i en annen retning. Fra godt etablerte spisser på 25 og 27 år, beveger vi oss til en 19-åring med stort potensial for både utvikling og videresalg med gevinst. Domenico Berardi fikk sitt virkelig store gjennombrudd forrige sesong, da hans scoringer var mye av årsaken til at Sassuolo berget plassen i Serie A.

19-åringen scoret 16 ganger på 29 kamper og er sett på som et av Italias største talenter. Juventus var, med andre ord, smarte da de i fjor sikret seg 50 prosent av rettighetene. I januar ble han tidenes yngste spiller som har scoret fire mål i en og samme Serie A-kamp, da han senket AC Milan nærmest på egenhånd.

19-åringen passer bra inn i kjøpsprofilen i Liverpool, som under Brendan Rodgers gjentatte ganger har vist at de ønsker å kjøpe unge spillere som har utviklingspotensial og videresalgsverdi.

Det spørs om han vil gå inn å styrke Liverpools førsteellever med en gang, men unggutten som kan bekle de fleste offensive roller, kan bli en bra bidragsyter i løpet av en lang sesong. 19-åringen med den følsomme venstrefoten virker definitivt å være en god investering.

Spillerens agent har imidlertid uttalt at 19-åringen ønsker å ta nok en sesong i Sassuolo.

Klikk på bildet for å forstørre.

En rekke engelske medier vil ha det til at Mario Balotelli kan være på vei tilbake til England. Foto: Giuseppe Cacace (Afp)

Mario Balotelli

23-åringens talent er udiskutabelt, men dessverre stikker en del utenomsportslige hendelser kjepper i hjulene for Mario Balotelli. I sommerens VM ble han utpekt som en av årsakene til at landslagstreneren trakk seg, fordi han hadde vært dum nok til å sette inn Balotelli i startelleveren.

Det er imidlertid ikke lenge siden Liverpool klarte å få mye ut av en annen bråkmaker på banen, Luis Suarez, og med en dyktig Brendan Rodgers tror vi Balotelli kunne fått et karriereløft ved å flytte til Anfield.

Balotelli gjorde til tider en god figur på banen i City og scoret hele 13 ganger på 14 starter i 2011/12-sesongen.

Italieneren har allerede blitt koblet til en rekke Premier League-klubber, til tross for at han på ingen måte imponerte med 14 mål på 30 kamper for Milan forrige sesong. Men klubbene ser trolig at Balotellis bagasje fører til at de får en komplett spiss for en billigere penge.

Det er en liten tvil om at det er en viss risiko å hente italieneren, men det er en risiko vi mener det er verdt å ta dersom prisen ikke overgår fantasien vår.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.