Følelsesladd Hillsborough-markering

Til uken er det 25 år siden Hillsborough-tragedien, det ble markert på Anfield før storkampen mellom Liverpool og Manchester City.

Til uken er det 25 år siden Hillsborough-tragedien, det ble markert på Anfield før storkampen mellom Liverpool og Manchester City. Foto: Clint Hughes (Ap)

Minnemarkering på Anfield.

Anfield var full av følelser under 25-årsmarkeringen av Hillsborough-tragedien før stormøtet mellom Liverpool og Manchester City søndag.

Til minne om de 96 Liverpool-supporterne som mistet livet i tribuneulykken 15. april 1989, hadde alle helgens kamper over hele England forsinket avspark med sju minutter.

Hjemmefansen på Kop-tribunen holdt opp en mosaikk med påskriften «96 – 25 år» da Hillsborough-ofrene ble minnet med ett minutts stillhet.

Det blir holdt en minnemarkering på Anfield tirsdag. Det vil da være på dagen 25 år siden tragedien i Sheffield utspant seg under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest. I trengselen som oppsto på Hillsborough stadion ble 96 mennesker klemt i hjel.

«Justice»

Før avspark søndag holdt mange på Anfield opp skjerf og plakater der det sto «Justice» (rettferdighet). Liverpool-tilhengerne har i årevis kjempet for å få vite sannheten etter at de opprinnelig fikk skylden for tragedien.

I 2012 slo en uavhengig rapport fast at svikt i politiets rutiner var hovedårsaken. Supporterne ble erklært å være uten skyld.

Nylig ble det iverksatt en ny høring som har som mål å gi de etterlatte svar. Familiene til ofrene hevder det finnes bevis for at politiet og myndighetene har endret forklaringer til dem som var involvert den fatale aprildagen.

Solidaritet

Liverpool-manager Brandan Rodgers uttrykte solidaritet med de pårørende i søndagens kampprogram.

– På grunn av de pågående likskuene vil jeg ikke være for detaljert, men det jeg kan si er at Liverpool står skulder ved skulder med familiene som har gått gjennom en svært traumatisk prosess, skrev Rodgers.

På Wembley ble Hillsborough-tragedien markert med å la 96 seter stå tomme under helgens FA-cupsemifinaler. De tomme stolene var dekket med Liverpool-skjerf. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.