*Nettavisen* Sport.

Fortvilet Rodgers låste seg inn på kontoret, kom ikke ut før han hadde en løsning

JAKTER NY SEIER: Liverpool-manager Brendan Rodgers kan revansjere 3-0-tapet for Manchester United sønndag. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Løsningen har gjort Liverpool til formlaget i Premier League.

Liverpool er det store formlaget i Premier League. 13 seriekamper på rad uten tap er et bevis på det, ti av disse har endt med seier og tre poeng.

Men sesongen har ikke bare vært en dans på roser for manager Brendan Rodgers og hans mannskap.

For ved månedskifte oktober-november var Liverpool-manageren under et stort press. Den oppløftende fjorårssesongen så ut til å være glemt, mens luken oppover til tetlagene stadig ble større.

Klikk på bildet for å forstørre.

I FORM: Liverpool-manager Brendan Rodgers hadde en tøff høst, men nå lukter det svidd av lagets prestasjoner. Foto: Glyn Kirk (Afp)

Det hele nådde sitt klimaks etter 3-1-tapet for Crystal Palace i slutten av november, ifølge Daily Mail.

For ifølge avisen valgte Rodgers å låse seg inn på kontoret i flere dager for å finne en løsning på lagets svake prestasjoner. I perioder hadde han støttespillere innom for å diskutere det han hadde kommet frem til, men for det meste skal 42-åringen ha sittet helt alene.

En natt skal han blant annet ha sittet oppe til kl. 03.00, da laget han seg te og ostesmørbrød før han fortsatte å skrive ned sine tanker.

Planen Rodgers kom opp med ble nødt til å deles opp i to faser. Først måtte han få laget på rett kurs igjen ved å senke tempoet i spillet, samtidig som spillere som Kolo Toure ville få mer erfaring. Liverpool fikk med seg noen poeng som et resultat av dette. De slo både Stoke og Leicester City i de to påfølgende kampene.

Men hovedideen var å bruke en 3-4-3-formasjon, som han hadde sett Basel bruke mot dem i gruppespillet i Champions League, der Raheem Sterling skulle stå for tempoet.

Mot Manchester United på Old Trafford i desember fungerte spillet til Liverpool bedre en det 3-0-tapet skulle tilsi. David De Gea sto en enorm kamp i United-målet og hindret blant annet Sterling i å skrive seg opp i målprotokollen.

Det er imidlertid Liverpools siste tap i Premier League, for etter den kampen har det gått på skinner for Merseyside-laget.

Ti seire og tre uavgjort er fasit før Liverpool og Manchester United møtes igjen søndag. De to lagene kjemper en intens kamp om å komme seg inn blant de fire øverste lagene på tabellen og sikre Champions League-spill neste sesong.

Her følger du helgens Premier League-kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag