RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LITE BEGEISTRET: Tidligere Manchester United-profil Gary Neville (innfelt) har liten tro på Arsenal-prosjektet til Arsène Wenger.
LITE BEGEISTRET: Tidligere Manchester United-profil Gary Neville (innfelt) har liten tro på Arsenal-prosjektet til Arsène Wenger. Foto: Ian Walton / Shaun Botterill (Getty Images, montasje)

Gary Neville slakter Arsenals forberedelser

Sist oppdatert:
- Tenker heller på nydelig pasningsspill og tuneller.

Foran ettermiddagens storkamp mellom Arsenal og Manchester United på Emirates er det som vanlig høye temperatur mellom de to lagenes støttespillere.

Sky Sports-ekspert og tidligere Manchester United-back Gary Neville fyrer opp under stemningen med å kritisere Arsenals inngang til viktige kamper i forhåndsomtalen sin.

Tirsdag feilet Arsenal stort med å tape hjemme for Olympiakos i Champions League.

Det skjedde etter at laget åpnet turneringen med et like svakt nederlag borte mot Dinamo Zagreb.

Klubben er allerede godt på etterskudd i Europa, og tapte også byderbyet mot Chelsea i hjemlig liga for to uker siden.

- Arroganse og naivitet

- Arsenal forbereder seg ikke til storkamper som om det er nettopp storkamper. Jeg har brukt ordene arroganse og naivitet om dem tidligere i sesongen. De forbereder seg til en viktig kamp som om de skal spille fotball i en park, sier Neville.

I tillegg til å jobbe som TV-ekspert, er Neville assistent for Roy Hodgson på det engelske landslaget. Han har ikke mye til overs for Arsenals ønske om å spille flott fotball, uansett motstander og hvor viktig kampen er.

- Hva med å se mer på detaljene? Hva med å ha mer respekt for motstanderne og kanskje endre noe hos seg selv? Jeg tror de går ut til kamp med tanker om nydelig pasningsspill, hvordan de skal slå tuneller eller score et fantastisk mål, fortsetter eks-backen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Santi Cazorla er blant symbolene på Arsenals pasningsorienterte spillestil. Resultatene klubben oppnår imponerer ikke Gary Neville.Neville hevder han aldri ser noe nytt fra The Gunners, selv om han mener filosofien til londonklubben er fin på sin måte. Han mener problemet er at Arsenal-stilen ikke blir diskutert innad i klubben, selv når ting ikke fungerer.

Svake mot topplag

Forrige sesong vant Arsenal bare én av seks ligakamper mot de andre klubbene som endte på topp fire i Premier League. Det skjedde borte mot Manchester City i januar.

Ellers ble det to tap, samt tre uavgjorte hjemme mot Chelsea og City, samt borte mot Manchester United. Forrige ligamøte med de røde djevelene på Emirates endte med 1-2-nederlag.

Gary Neville påpeker at motstander Manchester United er et av de mest solide lagene defensivt i Premier League. Sammen med Totteham, har United sluppet inn færrest mål denne sesongen. Bare fem baklengs er det blitt på sju runder.

- Jeg anser dem som best i ligaen akkurat nå, og det er mye takket være Louis van Gaal. United kan være mer positive nå enn de var for tre eller fire uker siden, kommenterer Neville.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere