Gazza fikk samfunnstjeneste for trusler og overfall

Tottenham-legende Paul Gascoigne ble torsdag dømt til samfunnstjeneste og er bøtelagt for sjikanering og trusler.

Tottenham-legende Paul Gascoigne ble torsdag dømt til samfunnstjeneste og er bøtelagt for sjikanering og trusler. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)

Den tidligere engelske fotballstjernen, Paul Gascoigne, ble torsdag dømt til samfunnstjeneste og er bøtelagt for sjikanering og trusler.

29.10.15 20:32

Gazza sto tiltalt i en lokal domstol i Bournemouth torsdag. Han sa seg skyldig i tiltalene. 48-åringen har levd et hardt liv siden han ga opp fotballen, og problemene har nærmest stått i kø de siste årene.

Tiltalene gikk ut på at han hadde sjikanert og truet sin tidligere kjæreste Amanda Thomas og for å ha slått fotografen Steven Shepherd.

Truet med å knuse henne

Sjikanen av Thomas skal ha foregått både gjennom meldinger på sosiale mediene og per telefon. Han skal også ha truet med å ødelegge for henne.

Dette skjedde i løpet av en to måneder i mars tid etter bruddet mellom dem. De var sammen i over fem år. I en telefonsamtale sa han at skulle ødelegge for henne, knuse henne og møte opp på jobben hennes neste dag. Han dukket opp utenfor postkontoret hvor hun jobbet for å skremme henne.

Kokte over

Gascoignes forsvarer forklarte i retten at hans klient hadde følt seg forfulgt av noen fotografer, og at det var årsaken til at det kokte over for ham.

Dommeren dømte Gazza til 12 måneders samfunnstjeneste, inkludert 20 dagers tvungen rehabilitering. Han fikk også et forbud om ikke å kontakte den fornærmede kjæresten i to år framover.

Gascoigne fikk dessuten en advarsel av dommeren om at hvis noe lignende gjentok seg ville strafferammen være opp til fem års fengsel.

Ved siden av reaksjonen om samfunnstjeneste fikk han en bot på rundt 1400 kroner (100 pund for sjikaneringen. Han må ut med 14.000 kroner (1000 pund) i erstatning til Thomas og 1400 kroner til Shepherd. (©NTB)

Se den nyeste episoden av Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=E-Sg_4ekDaPN1UjY9899IeV65FjEVv-llLlPi-5nXcD6x6G21ZUvcKmCg1OIN15fClMuvxx6kzsj1dDNu_HZfd22afA3QIou&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag