RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerrard: - Jeg kunne fått to utvisninger for den taklingen

RØDT KORT: Steven Gerrard ble utvist allerede i sitt andre Merseyside-derby.
RØDT KORT: Steven Gerrard ble utvist allerede i sitt andre Merseyside-derby. Foto: Michael Steele (Getty Images)
Sist oppdatert:
Steven Gerrard elsker kampene mot Everton.

Steven Gerrard er selve Mr. Liverpool for mange Liverpool-supportere. Ja, noen vil nevne Kenny Dalglish, andre synes Billy Liddell, John Barnes eller Graeme Souness må nevnes. Men spilleren Steven Gerrard er en lokal gutt - en Liverpool-supporter, som har dratt klubben fremover, nærmest på egenhånd, de siste ti årene.

For kort tid siden ble det bekreftet at Gerrard slutter i Liverpool etter denne sesongen. Ferden går videre til USA og LA Galaxy. Men først skal han hjelpe Liverpool på veien mot en god plassering i ligaen, og kanskje også en pokal i FA-cupen eller Europaligaen.

Første hinder på veien til en topp-fire-plass i Premier League, er lørdagens Merseyside-derby mot Everton. Kampene mot Everton er alltid spesielle for Liverpools fans, spillere og trenere. Gerrard har vært med på 32 derbyer tidligere, men han ser likevel veldig frem til lørdagens møte mellom de røde og de blå i Liverpool.

- Jeg ser frem til det mer enn noen gang. Det er min favorittkamp hver eneste sesong. Jeg nyter å vinne på Old Trafford, men Everton er nærmere. Jeg kan føle hatet og bitterheten. Hvis det er én arena jeg skulle valgt å vinne på, må jeg velge Goodison Park. De er flotte supportere, og jeg har stor respekt for dem, men for det helvete de gir meg, så må jeg velge det stedet, forteller Gerrard til Jamie Redknapp i et Sky Sports-intervju i forbindelse med Sky sitt Saturday Night Football-program.

- Jeg måtte måpe
Redknapp fikk selv æren av å spille sammen med Gerrard i Liverpool fra 1998 til 2002, og har tidligere uttalt at Liverpool-kapteinen er en av de britiske øyers største spiller gjennom tidene.

- Jeg husker første gangen jeg så han spille. Det var på trening på Melwood, og de brakte en liten gutt over til oss på A-laget. Dette var en ung høyeback, og Steven kom sammen med han, etter sigende bare for å holde han med selskap. Jeg sentret ballen til Steven, og i stedet for å spille den tilbake til meg, slik alle unggutter gjorde, vendte han om og slo en 30-meterspasning. Jeg måtte måpe først, før jeg gikk bort til han og skrøyt av han. Da så han bare på meg og smilte, har Redknapp skrevet i sin egen spalte hos Sky Sports.

JAMIE REDKNAPP: Steven Gerrard og Jamie Redknapp har både spilt med og mot hverandre. Her fra Redknapps tid i Tottenham.

Og det er slik Gerrard ofte beskrives hos de som følger Liverpool tett. Han var en som skilte seg ut. Som ung var han aldri redd for å ta i et tak. Han kastet seg inn i dueller, sklitaklet med knottene først, og strødde om seg med gode pasninger. De siste årene er det sjeldnere man ser Gerrard hoppe inn i en duell av full kraft, men Merseyside-derbyene får frem løven i mannen.

- Kunne fått to utvisninger for den taklingen
Gerrard har blitt utvist to ganger mot Everton. Den første allerede i hans andre derby, i 1999, da han kom inn som innbytter. Liverpool-spilleren var alt for sent ute i en duell med Kevin Campbell, og fikk fullt fortjent rødt kort.

- Den taklingen var så stygg. Jeg kunne fått to utvisninger for den taklingen. Jeg gikk ut for å spise den kvelden, og på den samme restauranten satt Kevin Campbell. Han var stor av vekst, og jeg ville ikke gå i noen en-mot-en-krangel med han utenfor banen. Men Kevin la bare armen rundt meg. Det var stort av han. Følelsene hadde tatt overhånd i kampen for min del, men etter kampen var det iingen vonde miner, røper Liverpool-helten.

(Se hendelsen av Gerrards første utvisning etter 2.32 i videoen under)

Det andre røde kortet mot Everton kom i 2006. Da maktet kapteinen å få to gule kort i løpet av ett minutt, og han måtte tusle av banen etter 18 minutters spill. Også Phil Neville har blitt utvist to ganger i Merseyside-derby.

Målscorer
Men det er ikke bare utvisninger Gerrard er kjent for i møtene mot Everton. Han har også scoret mange mål. Hele ti mål har det blitt mot naboen fra andre siden av Stanley Park. Hans første mål kom tilbake i 2001, mens han også scoret i det foreløpig siste derbyet, i septemeber 2014. Bare Ian Rush har flere mål for Liverpool i disse kampene, med sine 25.

Etter målet i 2001 måtte Gerrard vente en stund før mål nummer to mot Everton kom. Det skjedde i 2005. Det er først de siste årene at Gerrard virkelig har vist seg frem som en målscorer i byderbyene.

I 2012 ble Gerrard første Liverpool-spiller siden Fred Howe i 1935 til å score hat-trick mot byrivalen. Liverpool-kapteinen trekker selv frem den kampen som hans favorittøyeblikk fra lokalderbyene. Selv om lagets prestasjoner er viktigst, innrømmer Gerrard at han elsker å gjøre mål mot Everton.

«Vent til du ser han spille sentral midtbane»
Med en far som var rød, og en onkel som var blå, har det alltid vært ekstra viktig for Gerrard med møtene mot Everton. Allerede fra hans første kamp mot Everton, har det vært mye følelser innblandet når The Toffees står på motsatt banehalvdel.

- Når kampoppsettet kommer, ser jeg alltid etter kampene mot Everton først. Jeg elsker å spille mot de blå. Jeg har venner og familie som er blå, og det handler om æren i hele byen, sier Gerrard til klubbens hjemmeside.

Redknapp forteller i Sky-intervjuet med Gerrard at han husker nettopp den første derby-kampen til Gerrard veldig godt.

- Jeg spilte i ditt første derby. Du kom innpå som innbytter, og spilte høyreback. Etter den kampen sa min far til meg at høyrebacken vår kunne virkelig spille fotball. «Vent til du ser han spille sentral midtbane», svarte jeg han da , mimrer Redknapp om Gerrards første Merseyside-derby.

HARD: Steven Gerrard legger aldri noe mellom når han går inn i taklinger mot Everton-spillere.

Gerrard selv synes ikke han presterte så bra den kampen, og forteller at han følte seg som et lite lam som ble kastet til ulvene.

- Jeg følte meg som en liten gutt som var invitert til å spille med de store guttene. Jeg så ut som en liten gutt, og jeg spilte som en liten gutt. Da jeg reddet på streken, så jublet jeg som om jeg hadde scoret det avgjørende målet, forteller Gerrard.

Seieren mot de blå i den kampen, vil Liverpools nummer åtte likevel alltid huske.

- Å få en seier i mitt første derby (Liverpool vant 3-2), det var som å vinne en cupfinale for meg, innrømmer Liverpool-kapteinen.

Møtes for 224. gang
Lørdag klokka 18.30 smeller det nok en gang fra Liverpool. På Goodison Park, den banen Gerrard aller helst ønsker å vinne, braker det løs for 224. gang mellom de to klubbene.

Liverpool har vunnet 89 av de 223 foregående kampene, mens Everton har seiret 66 ganger. 68 av kampene har endt med uavgjort.

Lørdagens rivaloppgjør er avgjørende for om Liverpool holder følge med konkurrentene om den viktige fjerdeplassen, som gir Champions League-spill neste sesong. For Everton, handler det om å komme seg helt ut av nedrykkssumpa.

Men selv om Liverpools gode form skulle tilsi at bortelaget skal være favoritter, lever disse kampene sitt eget liv. Brendan Rodgers sa på pressekonferansen før kampen at når disse lagene møtes, har form ingen ting å si. Da er det full tenning fra start hos alle, og kjemping helt til dommeren blåser av kampen. Og hvem vet. Kanskje blir Steven Gerrard Merseyside-helt for aller siste gang? Eller kanskje følelsene tar overhånd, og han blir utvist etter et kvarter? At kampen betyr mye for han, er i alle fall sikkert. Og han kommer til å gjøre hva som helst for å hjelpe de røde til seier.

Kampen følger du live i Nettavisens livesystem fra klokka 18.30.

Kilder: Sky Sports, liverpool.no, liverpoolfc.tv, Daily Mail, lfchistory.net.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere