*Nettavisen* Sport.

Gladmelding til United-fansen

NY KONTRAKT: Wayne Rooney er Manchester United-spiller i fem og et halvt år videre. Foto: Andrew Yates (AFP)

Wayne Rooney har skrevet under ny kontrakt.

21.02.14 21:15

Stjernespissen Wayne Rooney undertegnet fredag den lukrative avtalen som binder ham til Manchester United for de neste 5,5 årene.

Det bekreftet United på sine nettsider fredag kveld.Dermed er Rooney under kontrakt med storklubben fram til juni 2019.

- Jeg er veldig glad for å være en del av klubbens framtid, og jeg ønsker å takke David Moyes (manager) og Ed Woodward (klubbdirektør) for støtten. Jeg er overbevist om at dette er starten på et nytt suksessfullt kapittel i Manchester Uniteds historie.

LES OGSÅ: - Rooney blir tidenes best betalte

- I august vil jeg ha vært her i ti år. Under den tiden har jeg spilt med flere fantastiske spillere og vunnet alt jeg håpet på da jeg kom hit. Som en av seniorspillerne får jeg nå sjansen til å hjelpe de yngre spillerne opp og fram i ett nytt og godt United-lag, sier Rooney.

Helomvending
Med den nye avtalen gjorde 28-åringen helomvending etter at han angivelig ønsket seg bort fra United sist sommer. Chelsea ønsket sterkt å hente Rooney før sesongen, men rødtrøyene nektet å selge til rivalen.

Forlengelsen er en gledelig nyhet for United-fansen og manager David Moyes, som håper å ta opp kampen med topp 4-lagene i Premier League utover våren.

Det meste tyder likevel på at neste sesong blir Rooneys første uten mesterligafotball siden han kom til United fra Everton i 2004.

- Wayne har vært Englands beste spiller siden jeg lot ham få spille på førstelaget i Everton i 2003. Med sine evner, erfaring og spillelyst er han en viktig del av mine framtidsplaner for United. Jeg er henrykt over at han vil være med videre og ta utfordringen, sier Moyes.

Kan bli historisk
Rooney har spilt 430 kamper og scoret 208 mål for Manchester United. Han er den fjerde mestscorende spilleren i klubbens historie. Bare Jack Rowley (211), Denis Law (227) og Bobby Charlton (249) er foran ham på lista.

- Jeg sa i juli at Wayne har en fantastisk mulighet til å bli en skikkelig klubblegende. Han er bare 42 mål unna å passere Sir Bobby og bli den første til å score over 250 mål for United, sier Moyes.

Ifølge BBC er spissens nye kontrakt verdt opptil 3 millioner kroner (300.000 pund) i uken. Det er en økning på en halv million kroner ukentlig sammenlignet med den gamle kontrakten, som utløp sommeren 2015. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.