Glem topp fire, Tottenham!

SJANSEFATTIG: Premier League-toppscorer Harry Kane fikk til svært lite mot et kompakt Burnley-forsvar.

SJANSEFATTIG: Premier League-toppscorer Harry Kane fikk til svært lite mot et kompakt Burnley-forsvar. Foto: Craig Brough (Reuters)

Harry Kane og Tottenham fikk ingenting til å stemme mot Burnley.

05.04.15 16:32

BURNLEY - TOTTENHAM 0-0:

1. påskedag er kanskje oppstandelsesdagen, men det var lite oppstandelse å snakke om i kampen mellom Burnley og Tottenham på Turf Moor søndag ettermiddag.

Begge lag trengte poeng: Burnley for å krabbe over nedrykksstreken, og Tottenham for ikke å miste helt heng på topp fire-plasseringen på Premier League-tabellen.

Med en Harry Kane i storform skulle man kanskje tro at Tottenham gjorde kort prosess med vertene, og holde fast i håpet om en Champions League-deltakelse neste sesong.

I stedet ble kampen en sjansefattig affære.

Ingen av lagene klarte å trenge gjennom motstanderens forsvar, og dermed ble det en broderlig fordeling av poengene - et resultat som spesielt Tottenham ikke vil være særlig godt fornøyd med.

- Burnley kan overleve

- Det er ingen tvil om at det er Burnley som vil være mest fornøyd med det ene poenget, konkluderer TV 2s fotballekspert Claus Lundekvam etter kampen.

- De har en sjanse til å overleve. Dette poenget for Burnley kan vise seg å være livsviktig.

Samtidig er den tidligere Southampton-kapteinen skuffet over Tottenhams prestasjoner.

- De viser i dag at de er ikke noe topplag. De har ikke vist det i de siste kampene heller, mener Lundekvam.

Gratissjanse

Allerede etter fem minutter kunne Danny Ings gi vertene ledelsen da han ble spilt gjennom av George Boyd, etter at Tottenham-forsvaret klønet det til, men presset av Nabil Bentaleb klarte ikke spissen å få skikkelig trøkk på avslutningen. Keeper Michel Vorm reddet skuddet.

Så roet det seg.

Veldig.

Noen halvsjanser til begge lag var det eneste å melde hjem om resten av omgangen, og lagene gikk til pause med smultringer i målprotokollen.

Ut med skade

Etter hvilen var det Burnley som tok initiativet i kampen, men fortsatt uteble de helt store sjansene.

I den andre enden av banen ble toppscorer i Premier League med 19 mål, Harry Kane, godt pakket inn av Burnley-forsvarerne.

Tidlig i andre omgang måtte Kyle Walker forlate banen etter en smell han pådro seg like før pause, og dagen ble ikke bedre for Spurs-fansen av den grunn.

På overtid var Geoge Boyd nær ved å avgjøre kampen for Burnley, men headingen strøk utsiden av stolpen.

Ute av topp fire-kampen

0-0-resultatet betyr at Tottenham antakelig kan glemme Champions League-deltakelse neste sesong.

Laget ligger på sjetteplass på tabellen, á poeng med Liverpool, men med sju poeng opp til Manchester City på den viktige fjerdeplassen. City har dessuten en kamp til gode på lagene bak seg på tabellen.

Burnley befinner seg fortsatt under nedrykksstreken, á poeng med Sunderland på 17.-plass før sistnevnte møter erkerival Newcastle senere på søndag.

PS: Fredrik Ulvestad var ubenyttet reserve på Burnley-benken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.